12°C

Кам’янське

Хмарно

Вологість: 93%

Вітер: 11.27 km/h

USD 26.83   EUR 31.73
Увійти

Баштанова пора: перевіряємо кавун на нітрати

З кожним днем їх стає дедалі більше: у магазинах, на ринках нас приваблює велика солодка ягода. Проте, як стверджують фахівці, краще потерпіти до середини серпня, і вже потім насолодитися сповна. Проте, що робити, якщо сил чекати немає?

До вашої уваги кілька порад, як обрати кавун та перевірити його на наявність нітратів у домашніх умовах.

  1. Кавун не повинен бути маленьким або занадто великим, оптимальна вага 5-7 кг.
  2. Повинна бути земляна пляма, місце на якому лежала ягода. Якщо її немає, скоріш за все, кавуну допомогли дозріти штучно.
  3. Дзвінкий звук при постукуванні – добрий знак, а глухий - говорить про наявність нітратів.
  4. Чітке яскраве забарвлення має якісний кавун, розпливчате та мутне - нітратний.

Розібралися із зовнішніми прикметами? Якщо вас все влаштувало - купуйте кавун. Продовжити досліди можна вдома за допомогою двох нехитрих способів.

  1. Опустіть кавун у воду, наприклад у ванну. Якщо потонув – їсти не рекомендується.
  2. Налийте у склянку воду та розімніть шматок кавунової серцевини. У разі відсутності небезпечних речовин рідина злегка порозовішає та помутніє, при наявності – стане яскравішого кольору.

Також фахівці не радять виїдати м’якоть аж до білого прошарку, адже як відомо найбільше нітратів накопичується біля шкірки.

Останнє редагування Четвер, 27 липня 2017 16:30

Прокоментувати:

Переконайтеся, що ви вводите інформацію, де це зазначено (*) . HTML-код не допускається.