25°C

Кам’янське

Мінлива хмарність

Вологість: 54%

Вітер: 22.53 km/h

USD 26.53   EUR 31.03
Увійти

Хурма допомагає протистояти раку, підняти імунітет та схуднути

У сезон хурми потрібно обов'язково вживати її плоди в їжу, звісно ж за відсутності протипоказань, радять медики. Адже у хурмі містяться вітаміни А, бета-каротин, Е та інші антиоксиданти, завдяки чому її помаранчеві плоди вважаються "природними ліками", які допомагають організму боротися із запаленнями, а також протистояти раку.

Про те, які корисні властивості має хурма, фахівці розповіли в інтерв'ю кулінарному порталу KitchenMag, передає Голос.ua.

Зокрема, експерти відзначили, що насичена вітамінами і мінералами (вітаміни групи В, С, калій, залізо, йод) хурма ефективно зміцнює імунітет. Вживання хурми активізує і підвищує захисні функції організму в його боротьбі з інфекціями і вірусами.

Також плоди хурми приносять користь травленню: за словами фахівців, м'якоть і шкірка хурми містять багато харчових волокон, пектинів і клітковини. Дана властивість перетворює хурму не тільки в рекомендований для поліпшення травлення, але і в дієтичний продукт. Тим більше, що калорійність хурми досить низька - 80 кілокалорій на 100 грамів.

До речі, завдяки регулярному вживанню хурми можна стати стрункішою, адже за рахунок активації травних процесів будуть швидше зникати надлишки жиру. М'якоть помаранчевих плодів, як пояснили експерти, діє як діуретик, тобто, сприяє більш активному виведенню рідини з організму і позбавлення від набряклості.

Крім цього, хурма є цінним джерелом калію - головного мікроелемента для нормальної роботи серцево-судинної системи.

Прокоментувати:

Переконайтеся, що ви вводите інформацію, де це зазначено (*) . HTML-код не допускається.