13°C

Кам’янське

Переважно сонячно

Вологість: 81%

Вітер: 6.44 km/h

USD 28.13   EUR 33.08
Увійти

Картопля виявилася одним із найкорисніших продуктів

Традиційно прийнято вважати, що картопля не дуже корисна для здоров’я з цілого ряду причин. Але експерти в області здорового харчування переконані, що у цього популярного в Україні овочу незаслужено погана репутація. Про це повідомляють «Новини Здоров’я».

При регулярному вживанні картоплі людина отримує достатню кількість води та іонів. Це пов’язано з тим, що картопля багата на калій. У ній також велика кількість вітаміну C. Зазвичай у 100 г картоплі міститься близько 17 мг цього вітаміну. Також цей овоч містить вітаміни А, В і Р.

На вигляд одна картоплина може здатися великою, але вона майже на 80% складається з води. Тому не варто вірити в те, що людина гладшає на картоплі – це омана. Звичайно, якщо в цю страву ви кладете велику кількість вершкового масла, то отримуєте неабияку дозу калорій. Крім того, все залежить і від способу приготування. В картоплі фрі багато калорій та холестерину.

Картопля містить переважно вуглеводи, вони легко перетравлюються і прискорюють процеси травлення. Це робить картоплю ідеальним продуктом для дітей або людей, які не можуть перетравлювати важку їжу, але потребують енергії. Головне – не переборщувати у вживанні картоплі, бо це може з часом спровокувати підвищену кислотність. У картоплі також значна кількість волокон, що стимулюють рухи кишечника.

Вітамін C, який міститься в картоплі, запобігає рахіту, він використовується в лікуванні ревматизму, оскільки картопля багата на кальцій і магній. Картопля знижує запальні процеси, як всередині, так і зовні, а деякі її різновиди (особливо червона картопля) містять високу кількість антиоксидантів флавоноїдів, які запобігають раку. Зрештою, картопля корисна для роботи мозку і навіть для зниження артеріального тиску.

Прокоментувати:

Переконайтеся, що ви вводите інформацію, де це зазначено (*) . HTML-код не допускається.