3°C

Кам’янське

Хмарно

Вологість: 91%

Вітер: 28.97 km/h

USD 26.83   EUR 31.63
Увійти

Корисні властивості грибів

До України прийшла золотава осінь, отже пора і в ліс за грибами. Тож, якими корисними властивостями володіють лісові гриби повинен знати кожен. Їх цінність хімічному складі: 40% вуглецю, 40% кисню, 7-8% азоту, 2-3% водню, зустрічаються оксиди натрію, кальцію, сірки, магній, заліза, алюміній, фтор, багато жирів, білків, вуглеводів, вітамінів. У людському організмі гриби тяжко перетравлюються, але засвоюються на 100%. У їх складі міститься багато клітковини, яка посилює діяльність кишечнику, вони є хорошим профілактичним засобом проти закрепів. Але цей продукт протипоказаний особам у яких хворі шлунок та печінка.
Наприклад гриби-лисички містять в своєму складі безліч корисних вітамінів та амінокислот. М’якіш лисичок насичений вітамінами групи В, бета-каротинами. Завдяки високому вмісту вітаміну Д, цинку та міді, лікарняні властивості, які широко використовують в профілактиці лікування різних пухлинних захворювань, підшлункової залози, підвищення імунітету. Також, їх використовують при лікуванні онкології та виведення з організму гельмітів (глистів). 

 

 

Прокоментувати:

Переконайтеся, що ви вводите інформацію, де це зазначено (*) . HTML-код не допускається.