12°C

Кам’янське

Хмарно

Вологість: 75%

Вітер: 6.44 km/h

USD 28.23   EUR 32.63
Новини 24

Кожний день варто їсти каші

Каші багаті крохмалем і білком, вітамінами і мікроелементами, засвоюються поступово і таким чином зберігають тривале відчуття ситості. До того ж, приготування каш не вимагає великих витрат часу і додаткових інгредієнтів.

Дієтологи впевнені: кращої страви, ніж традиційна каша, просто не існує. Головна користь каші полягає в тому, що злаки містять практично всі необхідні організму поживні речовини в ідеальному співвідношенні. І це не єдина причина, чому корисно їсти кашу та інші продукти з круп.

Холестерин

У будь-який каші міститься два види клітковини: нерозчинна і бета-глюкан. Перший вид клітковини здійснює механічну очистку кишечника, видаляючи шлаки. А бета-глюкан, проникаючи в кровоносні судини, зв'язується з холестерином і виводить його з організму.

Крім того, каші мають багатий мінеральний склад. Так, наприклад, гречана каша багата кальцієм, залізом і вітамінами групи В. Кукурудзяна каша багата кремнієм. Пшоняна каша багата солями магнію і кальцію, а також містить велику кількість вітаміну А.

Допомагає схуднути без дієт

Калорійність каш невисока, всі вони є так званими "повільними" (складними) вуглеводами. Простіше кажучи, мають властивість дуже повільно засвоюватися, тобто підтримувати тривалий час почуття ситості.

А це в свою чергу вбереже вас від шкідливих перекусів на роботі.

Знижує рівень тривожності

Регулярне вживання каш допомагає знизити рівень тривожності і є профілактикою депресії. Ті, хто регулярно снідає кашею, підтримували кращу фізичну форму, мали більш міцне здоров'я і рідше страждали на депресію, ніж інші ті, хто не їв. Це пояснюється тим, що каші містять вітамін Е, який має потужну протистресову властивість.

Прокоментувати:

Переконайтеся, що ви вводите інформацію, де це зазначено (*) . HTML-код не допускається.