-12°C

Кам’янське

Хмарно

Вологість: 63%

Вітер: 22.53 km/h

USD 27.13   EUR 33.43
Увійти

Торік в області зросло виробництво масла, сиру та ковбаси

У 2017 році харчові та переробні підприємства області виготовили більше вершкового масла, сиру, ковбаси, круп та м’яса. В цілому за рік на Дніпропетровщині виробництво продуктів зросло на 6%. Про це повідомили в управлінні агропромислового розвитку Дніпропетровської облдержадміністрації.

«Харчові та переробні підприємства області стабільно нарощують виробництво продуктів вже декілька років поспіль. У 2017-му майже на третину  зросло виробництво вершкового масла, на чверть – сиру. Більше стало і м’яса птиці, і ковбасних виробів, і круп», – розповів начальник управління агропромислового розвитку Дніпропетровської ОДА Вадим Удовицький.

За рік підприємства Дніпропетровщини збільшили виробництво вершкового масла – на 29%, сиру – 23%, ковбаси – 19%. Виготовили на 15% більше круп, на 10% – м’яса птиці. Зросли і потужності у виробництві олії, молока, борошна, макаронних виробів та соків.

«Попит на харчову продукцію Дніпропетровщини підтверджує і збільшення обсягів виробництва, і високий рівень її експорту. Інші країни закуповують у нас у великій кількості олію, м’ясо птиці, зерно та яйця», – додав Вадим Удовицький.

Сьогодні в області працюють більше 100 потужних переробних підприємств.

Прокоментувати:

Переконайтеся, що ви вводите інформацію, де це зазначено (*) . HTML-код не допускається.