30°C

Кам’янське

Переважно сонячно

Вологість: 36%

Вітер: 35.40 km/h

USD 26.48   EUR 30.83
Увійти

У Держстаті розповіли про раціон українців

Державна служба статистики повідомила, що українці їдять більше м'яса птиці, ніж ковбасних виробів, і купують у три рази рідше рибу та морепродукти. М'ясо птиці становить основу раціону українського споживача.

За дев'ять місяців 2017 року українці придбали у вітчизняних торговельних мережах 1,4 млн тонн м'яса птиці, 889 тис. тонн ковбас і копченого м'яса, а також 425 тис. тонн риби та морепродуктів.

Таким чином, за цей період українці з'їли на 63% більше м'яса птиці, ніж ковбас. Рибу і морепродукти в Україні купують втричі рідше, ніж м'ясо курки. А різниця між споживанням круп та м'яса птиці в Україні становить лише 0,4%.

Фахівці Інституту аграрної економіки прогнозують, що і в цьому році курятина буде залишатися м'ясним продуктом №1 в Україні. Підвищений попит вони пояснюють ціновою доступністю.

«Якщо роздрібна ціна м'яса птиці (тушки) в грудні 2017 року становила у середньому 53,91 грн/кг, то свинина з кісткою (відруби стегна) коштувала 93,00 грн/кг, а свинина без кістки – 113,46 грн/кг», – повідомила старший науковий співробітник відділу ціноутворення та аграрного ринку Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки» Світлана Пашко.

У середньому, яловичина і свинина були дорожчими за м'ясо курей у тушках в 1,7-2,2 рази. Такий ціновий розрив і зумовив збільшення споживання м'яса птиці, наголосила вона.

Джерело: telegraf.com.ua

Прокоментувати:

Переконайтеся, що ви вводите інформацію, де це зазначено (*) . HTML-код не допускається.