• UA
  • RU
  • До річниці повномасштабної війни театр Кам’янського покаже виставу «Я норм»

    15 Лютого, 2023

    23 лютого, напередодні річниці трагічної дати – початку повномасштабної російської агресії на території України – о 13:00 у великій залі Нової сцени театру імені Лесі Українки відбудеться прем’єра вистави «Я норм» за п’єсою Ніни Захоженко.

    У театрі нагадали, що ця вистава починалася з перформативних читань п’єси молодої української авторки для школярів міста в укритті – невеличкому приміщенні, обладнаному в бомбосховищі будівлі. Тепер глядачів чекає вже повноцінна вистава.

    Події, про які йдеться у ній, розгортаються в Бучі напередодні та у перші дні війни. Четверо сімнадцятирічних підлітків – Майк, Ліза, Саша і Даша – друзі. Зазвичай вони  «зависали» вечорами  на стадіоні, чатилися в месенджері. Як і всі їх однолітки – готувалися до ЗНО, будували плани на майбутнє, закохувалися…  Початок війни розділив їхнє життя на «до» та «після».

    В емоційному, але позбавленому надмірного пафосу тексті п’єси – сповіді  сучасних підлітків, їхнє бачення цієї війни. Кожен із героїв по-різному проживає травматичний досвід, і вибір кожен із них робить свій.

    «Я норм» – це історії про війну, про страх, біль, відчай, які переростають в усвідомлення сили, вірності, обов’язку, любові, цінності життя. Це безцінний обмін емоціями, енергетикою, думками.

    Кожен з нас переживає війну по-своєму.

    Театр покликаний додавати життєвих сил.

    Творимо заради перемоги і заради майбутнього України», – переконані в театрі.

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити