• UA
  • RU
  • Кам’янський театр готується до відкриття нового простору

    16 Березня, 2023

    24 березня на Основній сцені театру імені Лесі Українки відбудеться прем’єра вистави «Хто я є?» і відкриття нового театрального простору «Сцена на сцені», – нагадала директорка театру, заслужений діяч мистецтв України Маргарита Кудіна. Чому ця вистава позиціонується як «театральна провокація», розповів її режисер-постановник, заслужений діяч мистецтв України Віктор Попов.

    Про п’єсу та театр

    Вистава «Хто я є?» за п’єсою «Емігранти» Славоміра Мрожека не потребує якоїсь особливої реклами. Протягом 50 років вона досить успішно йде на театральних підмостках різних країн, у тому числі й у нашій країні. Це визнана класика. Повірте, таких глибоких і завжди актуальних п’єс  у світовому репертуарі не так уже й багато. Адже погодьтеся, театр це не тільки розважальний заклад, але й те місце, де може відбутися зустріч глядача з самим собою, в тиші та в спонтанному діалозі може народитися відповідь на його особисті, можливо навіть до кінця неусвідомлені питання. Завдання театру провокувати глядачів бачити більше, ніж показано на сцені, ставити собі питання про людську природу, сенс власного життя. Саме у цьому бачу призначення сучасного театру.

    Про жанр та «Сцену на сцені»

    За жанром – це так звана театральна провокація, гра з глядачем навколо сюжету п’єси. У цій історії дуже важливий емоційний стан самого глядача. За задумом простір цієї вистави буде обмеженим. І глядачі, і актори будуть знаходитись на сцені за закритою завісою, тобто, завжди прихована сакральна частина театру віддається обмеженій кількості глядачів. У цьому прийомі і є основна ідея театрального простору «Сцена на сцені». І вся гра акторів побудована з урахуванням того, що, крім їх двох, у виставі буде присутній і третій персонаж – глядачі. Мені самому цікаво, наскільки наш глядач виявиться «контактним» і буде готовий вступити до цієї театральної гри, яку ми йому запропонуємо.

    Про акторів

    Сподіваюся, що ця вистава буде цікава глядачам саме акторською грою. Адже театр – це насамперед гра. Тому мені й хотілося б, щоб у цій виставі був адреналін акторської гри. Тим більше, що їх, акторів, там лише двоє. А ще в цій виставі актори незахищені рампою або завісою. Між ними та глядачами буде півтора метра. Звісно, що для актора це – випробування. Але мені подобається, коли актори готові піти на подібне випробування. У цьому випадку це Іван Чебан та Ілля Каріков. Мені подобається, коли актори, осягаючи важкий матеріал, виростають як професіонали. Чекаємо вас на прем’єрі!

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    Юні таланти з Кам’янського перемогли на всеукраїнському конкурсі мистецтв

    Талановиті учні Мистецької школи №1 Кам’янського стали лауреатами першої премії на ІІІ Всеукраїнському конкурсі мистецтв...

    ТОП-3 історії з інших світів від Бібліотеки на Шевченка

    Книги жанрів фентезі та фантастики відкривають читачам захопливі світи, в яких неможливе стає можливим, а...

    Гумор і ліризм “Дорослих забав”: гастрольна вистава з Ольгою Сумською на сцені театру Кам’янського

    15 квітня на Основній сцені театру ім. Лесі Українки м. Кам’янське талановиті актори Ольга Сумська,...

    Хорові колективи Кам’янського музичного коледжу виступили в костелі Дніпра

    14 квітня у Дніпрі в римо-католицькій парафії Святого Йосипа лунала чудова хорова музика. Вперше творчі...

    «Ромео і Джульєтта» у Кам’янському: прем’єра, що зачарувала

    У Кам’янському театрі відбулася довгоочікувана прем’єра “Ромео і Джульєтта”, яка вразила глядачів до глибини душі....