• UA
  • RU
  • Кам’янський театр імені Лесі Українки запрошує: афіша на 16–19 березня

    13 Березня, 2023

    Афіша Академічного музично-драматичного театру імені Лесі Українки міста Кам’янського з 16 по 19 березня.

    ОСНОВНА СЦЕНА (пл. 250-річчя міста, 2)

    17 березня, 18:00 – Авксентій Цагарелі «ХАНУМА», музична комедія на 2 дії.

    Старий князь Пантіашвілі, прогулявши всі свої статки, хоче одружитися з багатою нареченою. Він звертається по допомогу до відомої тіфліської свахи Хануми. Але у Тіфлісі є ще одна відома сваха – Кабато, яка пропонує князю свою наречену – красуню Сону, дочку місцевого багатія Мікіча. Мікіч прагне цього шлюбу, бо хоче поріднитися з справжнім князем. Проте Ханума не збирається поступатися суперниці. Конкуренція між двома свахами ще більше розпалюється після появи молодого племінника князя Пантіашвілі, Коте, який, у свою чергу, закоханий у Сону…

    Вистава нагороджена дипломами Фестивалю-конкурсу театрів Придніпров’я «Січеславна – 2012» в номінаціях «Краща музична вистава» і «Краща режисерська робота».

    18 березня, 16:00 – Франсіс Вебер «ВЕЧЕРЯ ДУРНІВ», комедія на 2 дії.

    Сміховинну і в чомусь повчальну комедію про любов, чоловічу дружбу і взаєморозуміння написав всесвітньо відомий французький режисер і сценарист Франсіс Вебер («Татусі», «Невдахи», «Втікачі», «Іграшка»). За сюжетом у П’єра Брошана – забезпеченого книговидавця і пересиченого сноба – є одне дивне хобі. Раз на тиждень він з друзями влаштовує звані вечері, де в якості десерту подають… дурнів. Дивакуватих гостей, над яким можна від душі познущатися і, якщо дурень, якого ти запросив, виявиться найдурнішим – виграти приз. Брошан має твердий намір виграти на майбутньому вечері, оскільки доля йому підкинула просто феєричного придурка на ім’я Франсуа Піньйон. Ось тільки радісний, натхненний, доброзичливий і добрий Піньйон виявився не таким вже й недотепою, як здавалося, а господар – не таким розумним, яким себе вважав. Надовго ж паризький піжон запам’ятає цей вечір!

    19 березня, 11:00 – Є. Шварц «КРИШТАЛЕВИЙ ЧЕРЕВИЧОК», музична казка, 5+

    Зворушлива історія про Попелюшку – одна з найвідоміших казок світу, улюблена казка багатьох діток протягом століть. І сьогодні вона звучить по-сучасному, адже в усі часи доброта, співчуття, щирість і любов – ті якості, які здатні творити дива.
    Дуже шкідливо не їздити на бали, якщо ти на це заслуговуєш. Машина чудес запущена! Тож Фея обов’язково допоможе Попелюшці, Принц знайде кришталевий черевичок, а зла Мачуха зі своїми дочками піймає облизня. Разом із персонажами дітки потраплять у світ чарівної казки, яку творять ошатні костюми, пісні, танці, майстерна режисура і гра талановитих акторів.

    19 березня, 16:00 – Ж.-Б. Мольєр «ТАРТЮФ», комедія на 2 дії

    Багатий буржуа Оргон запрошує до свого дому духовним наставником якогось Тартюфа – нібито мудреця та праведника, а насправді лицеміра та брехуна, який мріє прибрати до рук не лише багатство, а й молоду дружину Оргона. Злодій і цинік під маскою побожного святоші підкоряє собі волю господаря – і веде всю сім’ю до неминучої катастрофи. Прагнучи показати Оргону, наскільки насправді жахливим є Тартюф, сім’я розробляє план, щоб заманити Тартюфа в пастку.

    Вистава відзначена дипломами фестивалю-конкурсу театрів Придніпров’я «Січеславна-2013» у номінаціях «Краща драматична вистава», «Краща чоловіча роль» та дипломами IX Міжнародного театрального фестивалю «Класика сьогодні» у номінаціях «Краща вистава», «Краща чоловіча роль», «Краща жіноча роль другого плану».

    НОВА СЦЕНА (вул. М. Лисенка, 24)

    16 березня, 13:00 – Ніна Захоженко «Я НОРМ». Перші два тижні повномасштабного вторгнення

    Події, про які йде мова у виставі, розгортаються в Бучі в напередодні та у перші дні війни. Четверо сімнадцятирічних підлітків  – Майк, Ліза, Саша і Даша – друзі. Зазвичай вони  «зависали» вечорами  на стадіоні, чатилися в месенджері. Як і всі їх однолітки – готувалися до ЗНО, будували плани на майбутнє, закохувалися…  Початок війни розділив їхнє життя на до та після.

    В емоційному, але позбавленому надмірного пафосу тексті п’єси – сповіді  сучасних підлітків, їхнє бачення цієї війни. Кожен із героїв по-різному проживає травматичний досвід, і вибір кожен із них робить свій.

     

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram

     

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    Хорові колективи Кам’янського музичного коледжу виступили в костелі Дніпра

    14 квітня у Дніпрі в римо-католицькій парафії Святого Йосипа лунала чудова хорова музика. Вперше творчі...

    Учні художньої школи Кам’янського представили власне бачення козака Мамая

    Днями до музею історії міста надійшли перші роботи на конкурс дитячої творчості «Козак Мамай та...

    Із 20 квітня вразливі групи кам’янчан зможуть відвідувати театр за одну гривню

    20 квітня в Академічному музично-драматичному театрі імені Лесі Українки розпочинається реалізація проєкту «Театр для вразливих...

    Культурна афіша Кам’янського з 17 по 24 квітня

    Програма заходів у закладах культури Кам’янського з 17 по 24 квітня Академічний музично-драматичний театр ім....

    Музей Кам’янського поповнився артефактом з історичного району міста

    Нові Плани – ця назва пов’язана із забудовою Кам’янського, що відбувалася на початку ХХ століття...