• UA
  • RU
  • Кам’янський театр відкриває новий простір «Сцена на сцені»

    02 Березня, 2023

    24 березня на Основній сцені театру імені Лесі Українки відбудеться прем’єра вистави-провокації «Хто я є?» за п’єсою відомого польського драматурга Славомира Мрожека «Емігранти» та відкриття нового театрального простору – «Сцена на сцені».

    Ця експериментальна практика, коли глядачі дивляться виставу, перебуваючи не в глядацькій залі, а безпосередньо на сцені, вже давно активно застосовують багато театрів світу. Стільці глядачів розташовуються лише в парі метрів від акторів. Завдяки цьому прийому шанувальники театру отримують унікальну нагоду не просто спостерігати за перебігом подій у виставі, а самими стати їх безпосередніми учасниками.

    «Для мене в театрі завжди важливий діалог між акторами та глядачами, – каже режисер-постановник вистави «Хто я є?», заслужений діяч мистецтв України Віктор Попов. – Для мене важливо, щоб глядач не просто спостерігав, а був співавтором вистави. Мені важливе те смислове наповнення, яке хвилює мене та акторів, направляти до зали й чути звідти відповідь. Для мене у театрі важливий контакт із глядачем. Формат «Сцена на сцені» надає можливість зробити цей контакт тіснішим. Можливо, глядачі спочатку почуватимуться незвично, але я впевнений, що поступово вони «втягнуться» і відчують всю красу діалогу з акторами. Актори у нас будуть безпосередньо звертатися до глядачів, і я сподіваюся, що в певний момент хтось із глядачів теж вставить якусь свою репліку. У нашій виставі передбачається діалог акторів із глядачами. Якою буде реакція глядачів, як вони відреагують на пряме звернення до них, ми не знаємо, саме тому актори у нас готові до імпровізації. Саме тому кожна наша вистава не буде схожою на інші. Глядачі будуть різні, і тому вистави теж будуть різні».

    Оскільки все дійство відбувається безпосередньо на сцені, то кількість глядацьких місць на виставі «Хто я є?» буде обмеженою. Тож театралів закликають придбати квитки на прем’єру вже зараз, щоб мати унікальну нагоду стати першими глядачами та учасниками цієї вистави.

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити