• UA
  • RU
  • У Кам’янському відзначили День Соборності України

    22 Січня, 2022

    22 січня 1919 року в Києві на Софійській площі було проголошено об’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в єдину державу. І хоча тоді фактичного об’єднання територій не відбулося, проте Акт злуки мав велике значення для української державності. У 1999 році день 22 січня набув статусу державного свята.

     

     

    За традицією, з нагоди свята в місті відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятника Тарасові Шевченку. У заході взяли участь міський голова Андрій Білоусов, голова Кам’янської райдержадміністрації Олег Гапіч, депутати та посадовці міської ради, молодь, представники громадськості. Присутні поклали квіти до монумента, вшанували пам’ять героїв, полеглих за єдність та соборність України.

     

     

    У музеї історії міста провели історичний екскурс для учнів ліцею №13: пройшлися усім шляхом створення незалежної України, показали унікальні музейні експонати. Хлопців та дівчат ознайомили з відмінностями західних і східних регіонів України, та головне – розповіли про те спільне, що об’єднує всіх українців. На завершення учні приєдналися до загальноукраїнського флешмобу, розтягнувши в руках символічну синьо-жовту стрічку.

     

     

    У юнацькому відділі центральної міської бібліотеки до Дня Соборності пройшла інтелектуальна гра для старшокласників ліцею №31. Учні поділилися на чотири команди: знавці історії, географії, природи та спорту. Головна мета – розширити знання ліцеїстів про Україну та її соборність. До таких заходів організатори планують долучати і старшокласників інших закладів освіти міста.

     

     

    Відзначили свято і в самих навчальних закладах Кам’янського. Наприклад, у навчально-виховному комплексі №5 шкільний день розпочався із патріотичного уроку. Учні початкових класів збирали карту України і згадували видатних діячів початку минулого століття. Восьмикласники мали розгадати ребуси та впоратися із завданнями з української літератури. Також цього дня початкова школа з’єдналася зі старшою в один живий ланцюг.

     

     

    Читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube, Facebook, Instagram, Telegram

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    Раніше судимий камʼянчанин обікрав квартиру, в якій робив ремонт

    Камʼянські правоохоронці повідомили про підозру 43-річному чоловіку. Після завершення ремонтних робіт підозрюваний прихопив із собою...

    Такі як ви вже багато книг у нас потягли: бібліотечний скандал із 7-річним переселенцем у Тернополі

    У Тернополі розгорається скандал навколо обласної бібліотеки. Переселенка з Харкова поскаржилася у соцмережі, що її...

    Хто такі військові капелани та яка їх роль на фронті

    З 2021 року військове капеланство є професією, яка офіційно існує в Україні. Військовий капелан не долучається...

    Цієї ночі в Кам’янському минулося без надзвичайних подій

    Про ситуацію в місті станом на ранок 23 квітня повідомив Кам’янський міський голова Андрій Білоусов....

    Прапорці з іменами загиблих: в Кам’янському вшанували пам’ять загиблих воїнів

    Міський голова Андрій Білоусов разом з родинами загиблих захисників провели патріотичну акцію «Місце пам’яті та...