+380971399964 kp-mis@ukr.net
Кам'янське

вологість:

тиск:

вітер:

USD

36.56

EUR

38.53

Субота, 3 Грудня 2022 01:12:50
+380971399964 kp-mis@ukr.net

USD

36.56

EUR

38.53

новини на пульсі:

Традиційний рецепт грецького салату від Євгена Клопотенка

22 Червня, 2022

Без грецького салату не обходиться жоден святковий стіл. Його також готують і повсякденно, просто так, бо це надзвичайно корисний, поживний та смачний салат.

Євген Клопотенко вирішив поділитись традиційним рецептом цього популярного салату – без зайвих інгредієнтів.

Інгредієнти:

  • 200 г томатів чері або 2 томати
  • 1 великий огірок
  • 1 солодкий перець
  • ½ червоної цибулі
  • 50 г оливок без кісточок
  • 200 г сиру фета
  • 1-2 ч. л. орегано
  • 3-4 ст. л. оливкової олії
  • сіль до смаку

 

Приготування:

Крок 1. Візьміть глибоку миску або салатницю. Всі інгредієнти салату нарізайте та одразу перекладайте в неї. Якщо готуєте салат взимку, використовуйте томати чері, вони все ж таки смачніші та ароматніші за тепличні. У сезон овочів використовуйте будь-які томати, головне – м’ясистих сортів. Візьміть 200 г томатів чері або 2 середні томати. Перші помийте та розріжте навпіл. Якщо використовуєте звичайні томати, розріжте навпіл, виріжте плодоніжку та наріжте середніми кубиками. Перекладіть у миску.

Крок 2. Огірок помийте, розріжте навпіл, а потім наріжте кожну половинку півкільцями товщиною 0,5 см. Якщо потрібно, очистьте шкірку огірка. Перекладіть у миску до томатів.

Крок 3. Солодкий перець помийте, розріжте навпіл, видаліть плодоніжку та насіння, а потім наріжте кубиком приблизно такого розміру, як і томати, якщо використовували звичайні, а не чері. У традиційному рецепті грецького салату використовується зелений солодкий перець, але можна замінити його червоним, помаранчевим або жовтим. Нарізаний перець перекладіть у миску.

Крок 4. Половину червоної цибулі наріжте або півкільцями, або пір’ям. Також перекладіть у миску до всіх інгредієнтів салату.

Крок 5. Якщо готуєте грецький салат у порційних тарілках, шматок фети покладіть зверху на овочі. Потім кожен, хто куштуватиме страву, сам наріже сир так, як йому заманеться. Якщо готуєте грецький салат на загальний стіл, 200 г сиру фети наріжте великим кубиком. Але додайте в миску в останню чергу.

Крок 6. До всіх овочів додайте 50 г оливок без кісточок.

Крок 7. Посипте салат 1-2 ч. л. сухого орегано.

Крок 8. Заправте 3-4 ст. л. оливкової олії. Акуратно перемішайте, використовуючи дві ложки.

Крок 9. Додайте в миску нарізану кубиками фету. Акуратно перемішайте, щоб шматочки фети залишилися цілими. Соліть салат в останню чергу, оскільки через цей інгредієнт овочі почнуть пускати сік. Пам’ятайте, що й фета, і оливки – солоні, тому спочатку спробуйте салат, а потім додавайте сіль.

Смачного!

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTubeFacebookInstagramTelegram

більше цікавих відео у телепроектах

назад до всіх новин