11°C

Кам’янське

Хмарно

Вологість: 100%

Вітер: 5 km/h

USD 25.08   EUR 27.98
Новини 24

В Україні вводяться нові правила маркування харчових продуктів

Сьогодні, 6 серпня, набуває чинності Закон України «Про інформацію для споживачів харчових продуктів». Про це повідомили в прес-службі Мінагрополітики.

Зокрема, оператори ринку мають обов’язково зазначати інформацію про наявність речовин, які спричинюють алергічні реакції або непереносимість, наявність ГМО, розморожування або піддавання харчових продуктів іонізуючому випромінюванню, наявність доданої води тощо.

Разом з цим, надаються роз’яснення, яким чином мінімальний термін придатності («краще спожити до…», «краще спожити до кінця…») зазначається і у чому його відмінність від дати «вжити до».

«Основна ідея такого підходу полягає в тому, що на ринку існують швидкопсувні та більш небезпечні з точки зору мікробіології продукти, для яких має бути зазначена дата «вжити до». Така позначка інформуватиме про те, що на наступний за цією датою день продукт може ставати небезпечним (наприклад, сире або охолоджене м’ясо, сира риба, яйця)», – зазначив Генеральний директор Директорату безпечності та якості харчової продукції Микола Мороз.

Він додав, що водночас є ряд продуктів, які за дотримання встановлених умов зберігання залишаються безпечними протягом певного часу після закінчення мінімального терміну придатності (наприклад, цукор, кава тощо). Для таких продуктів буде вказана дата мінімального терміну придатності: «краще спожити до…», «краще спожити до кінця…». Однак, як після закінчення терміну «вжити до…» так і термінів «краще спожити до…», «краще спожити до кінця…» продукти мають бути вилучені з реалізації.

 

Прокоментувати:

Переконайтеся, що ви вводите інформацію, де це зазначено (*) . HTML-код не допускається.