0°C

Кам’янське

Breezy

Вологість: 73%

Вітер: 27 km/h

USD 24.37   EUR 27.03
Новини 24

Виробництво цукру в Україні скоротилося на 15%

За результатами 2018/2019 маркетингового року в Україні виготовлено 1,82 млн тонн цукру, що на 15% менше, ніж попереднього року. Про це повідомила Національна асоціація цукровиків України «Укрцукор».

«Всього в сезоні працювало 42 цукрових заводи, які переробили 13,6 млн тонн цукрових буряків, що майже на 10% менше, ніж минулого року. Внаслідок зменшення посівних площ та кількості сировини ми і отримали на 15% менше цукру. Проте цього вистачить для забезпечення внутрішньої потреби та реалізації зовнішньоекономічних контрактів», – зазначила заступник голови правління асоціації «Укрцукор» Руслана Бутило.

За її словами, ще однією причиною скорочення виробництва цукру стала низька якість сировини. Торік аграріям вдалося отримати рекордну врожайність цукрових буряків, проте цукристість була чи не найнижчою – 16,47%.

Лідером із виробництва цукру традиційно стала Вінницька область – 424 тис. тонн. Другу позицію зайняла Тернопільська – 227 тис. тонн. Замикає трійку найбільших виробників Полтавська область – 222,5 тис. тонн цукру.

Джерело: «Укрінформ»

Прокоментувати:

Переконайтеся, що ви вводите інформацію, де це зазначено (*) . HTML-код не допускається.