2°C

Кам’янське

Зливи

Вологість: 99%

Вітер: 15 km/h

USD 23.62   EUR 26.43
Новини 24

Які продукти в Україні підробляють найчастіше

Найбільш фальсифіковані продукти на українському ринку – вершкове масло і згущене молоко (в них замінюють молочний жир на рослинний), варена ковбаса та сосиски (м’ясо замінюють соєю), а також сири. Про це повідомив голова правління центру експертиз «ТЕСТ» Валентин Безрукий, передає «Delo.ua».

За його словами, сьогодні на ринку практично не залишилося натуральної «згущенки». Річ у тім, що виробники прагнуть здешевити виробництво і зробити рентабельний продукт. А оскільки молочний жир – досить дорогий компонент продуктів, його часто замінюють рослинним.

Більш високожирні продукти фальсифікуються частіше, зазначив експерт.

Що стосується молочної продукції, звичайне молоко і йогурти не фальсифікуються. Мало фальсифікату і серед представленої на ринку сметани. Однак кефір часто не є «справжнім» через відсутність у ньому кефірних дріжджів. Під виглядом цього продукту в Україні все частіше продають звичайний йогурт, зауважив експерт.

Часто підробляють варену ковбасу і сосиски. Технології їх виготовлення дозволяють масово замінювати м’ясо в продукті більш дешевою сировиною, при цьому смакові якості не змінюються.

Тверді сири також часто підробляють. При цьому є низка виробників, які на виробництві фальсифікату спеціалізуються, уточнив Безрукий.

Крім того, більш дорогі сорти сирів фальсифікуються частіше, ніж дешеві – наприклад, моцарелла.

Найпростіше підробити продукт з великою кількістю компонентів. Наприклад, висококласне м’ясо можна замінити більш низькокласним або взагалі – м’ясом іншої тварини. Більш доцільно для виробника фальсифікувати продукти, в яких компоненти дорожчі, але такі, що мають повсякденний попит. І в основному це молочні продукти.

 

Прокоментувати:

Переконайтеся, що ви вводите інформацію, де це зазначено (*) . HTML-код не допускається.