• UA
  • RU
  • СБУ затримала російську поплічницю, яка шпигувала за бойовими літаками на Дніпропетровщині

    02 Квітня, 2024

    Контррозвідка Служби безпеки України затримала ще одну учасницю агентурної мережі ФСБ, викритої на початку цього року. Тоді у Дніпропетровській та Донецькій областях затримали п’ятьох російських агентів.

    Наразі затримано шосту фігурантку. Зловмисниця намагалась виявити військові аеродроми та місця базування української ППО поблизу Кривого Рогу. Також вона відслідковувала напрямки польотів бойової авіації ЗСУ.

    У разі виявлення «потрібних» об’єктів зловмисниця мала зафіксувати їх геолокації на електронних картах і «прозвітувати» у ФСБ. Отриману інформацію агресор планував використати для підготовки повітряних ударів. Втім, Служба безпеки своєчасно викрила російську агентку, задокументувала її злочинні дії та затримала.

    СБУ затримала російську агентку, яка шпигувала за бойовими літаками на Дніпропетровщині

    За даними слідства, фігуранткою є місцева жителька, ідеологічна прихильниця рашизму. У жовтні 2023 року жінка потрапила у поле зору ФСБ через свою подругу – ще одну учасницю ворожої групи, яка наразі перебуває під вартою.

    Щоб стежити за бойовою авіацією та протиповітряною обороною ЗСУ, зрадниця виходила на місцевість. Також вона намагалась виявити і приховано зафіксувати військову інфраструктуру. Комунікацію підтримувала у месенджері з кадровим співробітником ФСБ, особу якого вже встановлено Службою безпеки. Під час обшуків у помешканні фігурантки вилучено мобільний телефон із доказами її листувань з агресором.

    Затриманій повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Зловмисниця перебуває під вартою, їй загрожує довічне ув’язнення.

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    Ворожий обстріл Дніпропетровщини забрав життя двох залізничників

    Унаслідок ворожого обстрілу залізничної інфраструктури Дніпропетровщини, що стався 15 травня, загинули двоє оглядачів-ремонтників вагонів. Сумну...

    Цьогоріч на Дніпропетровщині безоплатно видали майже 10 тис засобів реабілітації

    У 2024-му на Дніпропетровщині видали майже 10 тис засобів реабілітації на більш ніж 115 млн...

    Різанина через повістку: у Синельниково військовозобов’язаний наніс ножове поранення працівнику ТЦК

    Сьогодні, 18 травня, у місті Синельникове під час проведення військовослужбовцями ТЦК та СП заходів із...

    Самогубство у Кривому Розі: 17-річна дівчина вистрибнула з вікна 9-го поверху

    19 травня у Кривому Розі, на вулиці Івана Авраменка, 17-річна дівчина випала з вікна 9-го...

    Залякав убитого горем літнього чоловіка: у Кам’янському районі злочинець ошукав батька загиблого військового на понад 2,5 млн гривень

    Мешканець Кам’янського району заволодів чужим майном обманним шляхом. Розслідуванням встановлено, що обвинувачений – місцевий підприємець,...