• UA
  • RU
  • Коли завершиться навчальний рік у Кам’янському: чи будуть літні канікули вчасно

    24 Квітня, 2024

    Трохи більше місяця і весна поступиться літу, а отже на часі завершення навчального року. Передбачається, що цьогоріч навчання завершиться 28 червня. Ця дата викликала багато питань у школярів та їх батьків. Ми звернулися за роз’ясненням до директорки департаменту освіти Кам’янської міської ради Наталії Реви, яка надала вичерпну відповідь, коли і як завершиться навчальний рік у Кам’янському.

    Відповідно до Закону України «Про освіту», навчальний рік повинен тривати не менше ніж 175 днів і завершитися не пізніше 1 липня. Завершенням навчального року вважається вручення документів про освіту. Для одинадцятикласників – після здачі національного мультимедійного тесту, а для дев’ятикласників – після отримання свідоцтва про базову загальну середню освіту. Звідси і дата – 28 червня, тоді як останній дзвоник на школярів чекає значно раніше.

     «Останній дзвоник буде по всьому місту о 09:00 31 травня. Вручення золотих і срібних медалей випускникам ми плануємо на 28 червня. Випускні вечори плануються у тих закладах, де є 11-ті класи».

    На червень у школярів Кам’янського планується літнє оздоровлення. За словами Наталії Реви, у цьому році планують оздоровити 300 дітей у позаміських таборах «Синевирське озеро» та «Синевир Кемп», який знаходиться у мальовничому куточку Закарпаття.

     «Серед них будуть обдаровані діти – це переможці олімпіад, МАН, і діти пільгових категорій (внутрішньо переміщені особи, діти, які знаходяться під опікою, діти наших воїнів). Також плануємо літнє оздоровлення на базі закладів освіти. Ці табори будуть працювати з червня місяця, а табірна зміна триватиме 14 днів».

    У червні місяці також будуть працювати хаби по подоланню освітніх втрат. У минулому році було організовано три таких осередки на правому, лівому березі та соцмісті. У цьому році вирішили, що освітній хаб буде на базі кожного навчального закладу Кам’янського.

    «Заклади проаналізують яких знань найбільше втрачено, під час яких занять найчастіше лунали сигнали повітряної тривоги і діти знаходилися в укриттях. Ми розуміємо, що втрачається час уроку і заклади це питання відпрацюють».

    Крім того, на базі двох позашкільних закладів працюють цифрові освітні центри. Перший працює у Центрі позашкільної роботи в правобережній частині міста. Другий, після наповнення технікою за підтримки уряду Японії, організовано в Лівобережному будинку дитячої творчості.

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити

    Останній шанс: що посадити на городі до кінця травня

    Травень добігає кінця, але це не означає, що ви запізнилися зі своїми садово-городніми планами. На...

    Відомі результати Всеукраїнського конкурсу-захисту МАН 2024

    Вчора, 15 травня, під час онлайн-трансляції на YouTube-каналі Малої академії наук України було оголошено результати...

    Україна виборола третє місце на Євробаченні 2024: хто ж став переможцем?

    У ніч на 12 травня в Мальме, Швеція, відгриміла довгоочікувана музична подія року “Євробачення-2024”. Цього...

    День вишиванки: благодійний вечір медиків Кам’янського

    Вже третій рік поспіль медична спільнота міста Кам’янського влаштовує свято для медичних працівників та їхніх...

    13 травня, який сьогодні день, яке церковне свято, чого не можна робити

    13 травня в Україні День кульбаби. Віряни вшановують пам’ять мучениці Гликерії. Іменини святкують Яків та...