У Кам’янському щотижня проходять ярмарки вакансій для вимушених переселенців

27 Травня, 2024 | Місто |

Дніпропетровщина входить у п’ятірку регіонів за кількістю внутрішньо переміщених осіб. На сьогодні 29 тисяч вимушених переселенців проживають у місті Кам’янське.

Одна з нагальних проблем ВПО – пошук роботи. Щоб допомогти у вирішенні цього питання, фахівці Кам’янської філії Дніпропетровського обласного центру зайнятості щочетверга проводять "Ярмарки вакансій" для шукачів роботи. Саме такий захід пройшов 23 травня на базі громадської організації "Воля, Перемога, Об’єднання України" для внутрішньо переміщених осіб.

У Кам’янському щотижня проходять ярмарки вакансій для шукачів роботи

Івент розпочала заступниця директора Кам’янської філії Олена Орлова. За її словами, служба зайнятості з початку повномасштабного вторгнення активно працює з внутрішньо переміщеними особами. Вона детально розповіла, що пропонує служба зайнятості для ВПО, про актуальні послуги, урядову програму з надання грантів "єРобота", яка надає унікальну можливість отримати грантові кошти від 50 тис. грн до 250 тис. грн для започаткування власної справи або розвитку вже існуючого бізнесу, про програми професійного навчання або підвищення кваліфікації та безоплатно отримати від служби зайнятості ваучер на навчання за 124 професіями у розмірі 30 280 грн.

Також в Кам’янському безробітним пропонують суспільно корисні роботи – спільний проєкт військової адміністрації та служби зайнятості. Про це більш детально розповіла начальник відділу рекрутингу та взаємодії з роботодавцями Вікторія Карлова.

У Кам’янському щотижня проходять ярмарки вакансій для шукачів роботи

На заході були присутні представники провідних підприємств міста: ПРАТ "Камет-Сталь", ТОВ "Агросс", ТОВ "Світондейл" та ТОВ "Спецтехоснастка", які ознайомили з актуальними пропозиціями щодо працевлаштування, розміром заробітної плати та умовами праці, можливістю бронювання військовозобов’язаних та проходження навчання, перенавчання безпосередньо на робочому місці.

Наприкінці присутні могли особисто поспілкуватися з фахівцями служби зайнятості та роботодавцями.

У Кам’янському щотижня проходять ярмарки вакансій для шукачів роботи У Кам’янському щотижня проходять ярмарки вакансій для шукачів роботи

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити