На Дніпропетровщині двоє здирників вимагали у підприємця неіснуючий борг

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури двом мешканцям Кривого Рогу повідомили про підозру за фактом вимагання, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України).

Як встановило слідство, двоє підозрюваних, раніше судимих за тяжкі злочини, вимагали у місцевого підприємця погасити неіснуючий борг у сумі 3 000 доларів США.

Щоб змусити потерпілого виплатити ці кошти до конкретної дати, фігуранти систематично телефонували, надсилали голосові повідомлення і залякували його під час особистих зустрічей. При цьому погрожували підприємцю фізичним насильством та знищенням майна. Побоюючись за своє життя та здоров’я, чоловік погодився "віддати борг".

Підозрюваних затримали під час передачі частини грошових коштів. У ході обшуків було вилучено банківські картки, мобільні телефони, зброю, гранати та запали до них, набої. Наразі фігурантам обрано запобіжні заходи – тримання під вартою без права внесення застави.

На Дніпропетровщині двоє здирників вимагали у підприємця неіснуючий борг На Дніпропетровщині двоє здирників вимагали у підприємця неіснуючий борг На Дніпропетровщині двоє здирників вимагали у підприємця неіснуючий борг На Дніпропетровщині двоє здирників вимагали у підприємця неіснуючий борг На Дніпропетровщині двоє здирників вимагали у підприємця неіснуючий борг

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити