Уряд пропонує ліквідувати дитячі будинки сімейного типу і обмежити кількість дітей у прийомній сім’ї

08 Червня, 2024 |

Зареєстрований законопроект №11311 і ще низка подібних пропонують ліквідувати таку форму як "дитячий будинок сімейного типу". Натомість, їх переведуть у статсус прийомної сім’ї.

Законопроект №11311 має на меті удосконалення механізмів захисту прав та інтересів дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, та інших вразливих груп дітей.

Коротко про пункти законопроекту

  • Реорганізування системи із сімейних форм виховання "дитячого будинку сімейного типу", переведення діючих дитячих будинків сімейного типу в статус прийомної сім’ї.
  • Визначити, що прийомна сім’я – це сім’я, яка добровільно взяла на виховання та спільне проживання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, та у випадках, встановлених Кабінетом Міністрів України, – дітей, які залишилися без батьківського піклування.
  • Кількість дітей у прийомних сім’ях не повинна бути більш як шість дітей, крім випадку, коли всі влаштовані в таку сім’ю діти є рідними братами та сестрами.
  • Загальна кількість дітей у прийомній сім’ї враховуючи осіб з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, віком до 23 років та рідних дітей, не повинна бути більш як вісім осіб, крім випадку, коли в таку сім’ю влаштовано більш як шість дітей, які є рідними братами та сестрами.

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити

7 вересня, який сьогодні день, яке церковне свято, чого не можна робити

7 вересня в Україні День воєнної розвідки. Віряни вшановують пам’ять мученика Созонта. Іменини святкують Євген...

2 вересня у школах Кам’янського пройшли святкові лінійки, з яких розпочався новий навчальний рік

Кам’янський міський голова відвідав свято першого дзвоника в Ліцеї №24 та в Ліцеї №20 ім.О.І.Стовби....

В Україні презентовано навчальний застосунок "Мрія": які його функції

2 вересня в Запоріжжі Президент України Володимир Зеленський разом з очільниками Мінцифри та Міносвіти –...

Зустріч з представниками Конгресу США щодо енергетичної безпеки України

Заступник Міністра енергетики України Роман Андарак провів важливу зустріч з представниками Конгресу США та директором...

Адміністратори ЦНАПів Кам’янського приймали вітання в день професійного свята

Сьогодні, 6 вересня, в Україні відзначається День адміністратора центрів надання адміністративних послуг. З нагоди професійного...