16-річна рекордсменка, яка за 40 секунд розбирає автомат

Відео з вправами Вікторії Лацанич з користуванням зброєю набрало понад 330 млн переглядів у YouTube. Ролик переглянули мільйони людей, лише на YouTube-каналі “Суспільне Ужгород” – 330 мільйонів переглядів.

Як Вікторія навчилася розбирати автомат

Розбирати та збирати зброю Вікторію навчили на вишколі юнацького корпусу Закарпаття. Ця організація займається національно-патріотичним вихованням дітей та молоді.

“Моїм першим наставником був Юрій Лешко, він мене всього навчив. Я разом з ним відвідувала у Києві всеукраїнські змагання “Сильна нація. Юнацька ліга імені Ігоря Білошицького” у 2019-му та 2020-му роках. У 2020-му році ми здобули перемогу. Там були дуже чудові емоції, я навчилася багатьох речей — не тільки розбирати автомат, а також стріляти з гвинтівки, проводити тактику та надавати першу медичну допомогу. Неповна “розборка” займає 16 секунд, а якщо повністю розбирати його, як це роблять хлопці, то 40 секунд це займе”, — каже Вікторія в розмові із “Суспільне. Ужгород”.

Популярне відео зняли на грі “Джура”, яку організували на базі прикордонного відділу у Великому Березному.

Вікторія Лацанич каже: зброю розбирати легко. “Немає нічого складного, кожна людина може навчитися. Просто потрібен час, трішки практики, ще знати послідовність, то можна. Знаєте, я за те, що людина має знати багато чого, це не змінює її, це навпаки її доповнює”.

У майбутньому Вікторія хоче стати медиком, лікарем. "Хочу спочатку відучитися, а далі вирішуватиму, у яке саме русло піду", – поділилася дівчина з "Суспільне. Ужгород".

Фото: Суспільне Ужгород/Руслана Гостюк

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити