Ніжна розкіш: як правильно доглядати за речима з шовку

Шовк – це вишукана та елегантна тканина, яка потребує дбайливого догляду. Завдяки правильному пранню та зберіганню, шовкові речі прослужать вам довгі роки, не втрачаючи своєї краси та блиску.

Поради для догляду за шовком:

  • Прати ручним методом: Шовкові речі варто прати тільки руками і лише по одній. Під час прання шовку, особливо першого разу, фарба може потекти, тому важливо прати речі окремо.
  • Використовуйте холодну воду: Знебарвлення шовку неминуче. У теплій воді фарба може “попливти”. Надрукований шовк може розпливатися у гарячій воді, тому завжди використовуйте холодну воду.
Ніжна розкіш: як правильно доглядати за речима з шовку / Фото з інтернету
  • Обережність з мийними засобами: Шовк – це делікатна тканина, а отже, агресивні мийні засоби, призначені для бавовни чи синтетичних волокон, їй просто не підійдуть. Рекомендуємо прати шовковий одяг вручну в холодній воді з додаванням м’якого органічного прального засобу та пом’якшувача тканин.
  • Уникайте сушарок: Поміщення шовку в сушильну машину може змінити форму, розмір і текстуру одягу. Після ручного прання, прополощіть шовк у холодній воді та обережно вичавіть воду, щоб видалити всі складки та вирівняти поверхню. Потім розкладіть на сушіння.

Нехай ваші шовкові речі завжди залишаються ніжними та чарівними!

Раніше ми повідомляли:

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити