Сіль-помічниця: використовуйте не лише для приготування їжі

Сіль може бути корисною не тільки як смакова добавка. На кожну домашню дрібницю ми звикли купувати в супермаркеті окремий флакон зі спеціальним засобом. Але ж із багатьма домашніми проблемами нітрохи не гірше впорається сіль.

Бореться з цвіллю

Суміш солі та лимонного соку відмінно видаляє цвіль. Актуально під час чищення плитки або ванної кімнати. Також сіль може зберегти сир від цвілі: просочіть соляним розчином серветку і загорніть у неї сир.

Сіль-помічниця: використовуйте не лише для приготування їжі / Фото: MOYO

Рятує яблука від потемніння

Нарізані фрукти швидко темніють від контакту з повітрям, процес окислення сповільниться, якщо скибочки яблука покласти на кілька хвилин у підсолену воду. Потім рідину можна злити, а шматочки фрукту прибрати в холодильник, вони надовго залишаться свіжими та світлими.

Сіль-помічниця: використовуйте не лише для приготування їжі / Фото: з мережі

Бореться з мурахами

Якщо ваш будинок раптово атакували мурахи і під рукою немає ніякого спеціального засобу – скористайтеся сіллю. Насипте її біля дверей, вікон або просто на мурашиній стежці. Це допоможе на деякий час зупинити вторгнення.

Сіль-помічниця: використовуйте не лише для приготування їжі / Фото: Wiki How

Охолоджує напій

Якщо у відерце для льоду додати кубики льоду із сіллю, вино або вода охолонуть до потрібної температури лише за 10 хвилин. Сіль посилить теплообмін, тому напій швидше охолоне.

Сіль-помічниця: використовуйте не лише для приготування їжі / Фото: з мережі

Чистить обробну дошку

Дерев’яні дошки швидко вбирають запахи. Навіть після ретельного миття може залишитися запах риби, цибулі, м’яса. Позбутися його допоможе сіль. Для цього дошку потрібно щедро посипати сіллю та залишити на 10 хвилин, після цього усунути сіль м’якою ганчіркою та помити дошку в мильному розчині.

Сіль-помічниця: використовуйте не лише для приготування їжі / Фото: Depositphotos

Прибирає запах з рук

Усунути аромат цибулі, риби та часнику з долонь теж допоможе сіль: протріть руки сіллю, збризканою лимоном, а потім помийте з милом. Від запаху продуктів, що сильно пахнуть, не залишиться і сліду.

Сіль-помічниця: використовуйте не лише для приготування їжі / Фото: з мережі

Чистить злив

Раз на тиждень засипайте злив в раковині половиною склянки солі, залиште на кілька годин, а потім промийте гарячою водою. Така профілактика не дасть з’явитися забрудненням.

Сіль-помічниця: використовуйте не лише для приготування їжі / Фото: з мережі

Користуйтесь практичними лайфхаками, які зроблять ваше життя простішим.

Раніше ми писали:

Чистимо золоті прикраси в домашніх умовах: перевірені та дієві способи

Чистимо срібні прикраси в домашніх умовах: перевірені та дієві способи

 

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити