Тренди сезону весна-літо 2024: тенденції, про які ви маєте знати

Літо – це період яскравих та вишуканих трендів у моді. Від кутюр до повсякденного одягу, від аксесуарів до взуття – цей сезон приносить низку нововведень із засіяної драпіровки до ретро-стилю інспірованого 90-ми.

Квіткові мотиви

Флористичні візерунки продовжують бути в моді. Якщо ви й досі вагаєтесь купити щось із анімалістичним візерунком чи квітковим, обирайте другий варіант.

Сукні, спідниці та топи з квітковими принтами, 3D-аплікації та інші об’ємні деталі, які імітують квіти, допоможуть створити романтичний та стильний образ. Колекції від Alexander McQueen, Del Core та Sportmax пропонують безліч ідей для натхнення. У значній частині колекцій, саме троянди стали головним об’єктом.

Такі сукні з квітковим принтом завжди мають дуже романтичний і літній вигляд, і є must have теплої пори року.

Тренди сезону весна-літо 2024: тенденції, про які ви маєте знати / Фото: з мережі

Прозорі тканини

Не зменшує обертів, а лише набирає їх наступний тренд 2024 року – прозорі тканини, які ми вже бачимо чи не в кожного бренду.  Уже вкотре ми помічаємо, як дизайнери додають до своїх колекцій прозорі елементи – чи то в сукнях, чи в топах і блузах, чи в брюках, чи, зокрема, в спідницях. Такі моделі можуть створювати як досить відвертий образ, який ми зазвичай вдягаємо для якогось вечірнього виходу, так і стримані луки, що підійдуть навіть для офісних буднів. Прозорі спідниці стали важливим елементом сучасної моди, створюючи унікальну комбінацію елегантності та сексуальності.

Для більш стриманих образів можна використовувати багатошарові спідниці або комбінувати прозорі елементи з непрозорими. Це додає легкості та романтичності, підходить для повсякденного носіння та навіть для офісу.

Натомість Givenchy, Acne Studios, Carolina Herrera та інші модні будинки пропонують більш відверті стилізації, де прозорі спідниці використовуються для створення сміливих та досить сексуальних вечірніх образів.

Тренди сезону весна-літо 2024: тенденції, про які ви маєте знати / Фото: з мережі

Короткі шорти

В сезоні весна-літо 2024 ми побачили й іншу пристрасть дизайнерів – шорти. І не просто різні моделі, а саме короткі варіанти здебільшого з високою талією. Шорти є невід’ємним елементом літнього гардеробу, оскільки поєднують комфорт і стиль. Вони можуть бути різноманітними за матеріалами, кроєм і призначенням, що робить їх універсальним вибором для різних ситуацій.

Виявляється, мінішорти – це той елемент гардеробу, який можна адаптувати до різних ситуацій і стилів. Модні будинки Prada та Dolce & Gabbana демонструють, що шорти можуть бути частиною офісного або ділового образу, поєднуючи їх із піджаком та ременем. Легкі та зручні образи для відпочинку біля моря або басейну, представлені у колекціях Hermes та Casablanca.

Звертаємо увагу й на різні форми мінішортів: від обтислих до широких у вигляді трапеції.

Тренди сезону весна-літо 2024: тенденції, про які ви маєте знати / Фото: з мережі

Біла сукня

Легкі, прозорі, вишиті, із обробкою та декоративними елементами – безліч варіацій білих суконь було представлено на показах дизайнерів. Хоча цей колір у весняно-літніх колекціях можна було побачити на костюмах, спідницях, блузах, проте найбільше його вподобали дизайнери у сукнях.

Біла сукня з бавовни чи льону – зірка літнього гардеробу. Натуральні волокна добре пропускатимуть повітря, а білий колір відбиватиме сонячне проміння й виглядатиме особливо свіжим і чистим улітку. Він гарно підкреслить засмагу. Білі сукні завжди залишаються поза часом, символізуючи чистоту та елегантність. Вони можуть бути як невимушеними і повсякденними, так і вишуканими.

Однак, щоб не бути схожою на наречену, дизайнери пропонують для повсякденного носіння вибирати лаконічні моделі.

Тренди сезону весна-літо 2024: тенденції, про які ви маєте знати / Фото: з мережі

Прозоре взуття

Тренд на взуття з пластику переродився у більш практичну форму: цього літа модниці обирають балетки з сітки. Прозорість не покидає чартів і знаходить найрізноманітніші втілення, зокрема й у взутті. Балетки підкорили своєю простотою, елегантністю й легкістю комбінацій: чи з короткими спідницями, чи з максісукнями, чи з мішкуватими штанами. А їх "гола" інтерпретація – найкомфортніше рішення для спеки.

Тренди сезону весна-літо 2024: тенденції, про які ви маєте знати / Фото: з мережі

 

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити