Висаджуємо весняну клумбу вже в серпні: які квіти радять обрати садівники

01 Серпня, 2024 |

В кінці літа багато хто з любителів садових квітів починають готувати клумби до зими і задумуватись – що такого висадити, щоб навесні якнайшвидше мати квітучий сад. Досвідчені садівники рекомендують обрати наступні квіти.

Незаубдка

Фото: iStock
Фото: iStockPhoto taken outdoors in spring sunligt

Ця ніжно-блакитна квітка починає радувати своїм ароматним цвітом вже на початку травня. Щоб вона зацвіла якомога раніше, рекомендується посіяти її на початку серпня. Для гарного проростання розсади, за два тижні до посіву насіння необхідно удобрити ґрунт. Підійде аміачна селітра, калійна сіль або суперфосфат. Якщо ви віддаєте перевагу органічним добривам, можна використати компост або перегній, підживлюючи клумбу за три тижні до посіву. Варто пам’ятати, що незабудка любить багато світла, тому краще обрати для неї сонячний бік ділянки. Для успішного проростання не варто шкодувати насіння, оскільки навесні зійдуть найсильніші рослини, які добре пережили зиму.

Примула

Фото: iStock
Фото: iStock

Ця квітка теж заслуговує на посів наприкінці літа. Хоч вона неймовірно красива, але дуже вибаглива, тому виростити її з насіння досить складно. Проте, якщо вона зійде, то порадує вас своїм цвітом, хоча це може статися лише на третій рік. Досвідчені квітникарі в таких випадках використовують метод живцювання. Потрібно взяти листок із черешком і посадити його у пухкий, удобрений ґрунт. Потім варто спорудити над рослиною мініпарничок з банки або пакета та слідкувати, щоб земля не пересихала. Через три тижні примула вже пустить корінці, а на зиму її необхідно вкрити ялиновими гілками або агроволокном.

Хости

Фото: iStock
Фото: iStock

Серпень – чудовий час для висаджування хостів. Ці рослини потрібно садити у півтінь, оскільки вони досить невибагливі у догляді. Якщо у вас вже є хости, можна відокремити корінець для садіння. Головне, щоб посадковий матеріал мав 3-4 пагони. За півтора-два місяці рослина приживеться та добре укоріниться, що забезпечить її готовність до холодної пори року.

За матеріалами ITV

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити

Viola MC: від лайків до дитячих кроків – історія успіху сучасної мами-блогерки

Віолета Михайлова – в мережі відома як Viola MC, блогерка, інфлюенсерка. Має багатотисячну аудиторію. Знімає...

Хакер-самоук із Камʼянського зламав дані понад 10 000 користувачів

Правоохоронці Дніпропетровщини викрили і припинили протиправну діяльність 25-річного хакера-самоука з міста Камʼянське. Про це повідомили...

Якою буде погода у Кам’янському 16 вересня

Понеділок 16 вересня буде ясним, лише ввечорі небо затягнеться хмарами. Опади не прогнозуються. Температура повітря...

Якою буде погода у Кам’янському 19 вересня

У четвер 19 вересня ранок буде похмурим, але вже після обіду небо залишатиметься ясним до...

Кам’янчани в Інстаграм: осінні будні містян (фото)

Початок вересня потішив кам’янчан приємною теплою погодою, коли літня атмосфера повільно вивільнюється з повітря. Такий...