Маринуємо баклажани на зиму
Один з улюблених овочів кулінарів є баклажан. З ним готують відомі на весь світ страви, такі як мусака, капоната, лазанья, хе, рулетики з різною начинкою. Його готують на грилі, консервують, запікають у духовці, маринують, смажать, тушкують, варять. А щоб зберегти неймовірний смак баклажанів подовше, пропонуємо вам їх замаринувати.
Складові:
- 500 г баклажанів;
- 4 зубчики часнику;
- 2-3 стручки гіркого перцю;
- 1 л води;
- 1 ст. л. солі;
- 1,5 ст. л. цукру;
- 4-5 шт. лаврового листа;
- 1/2 ст. л. духмяного перцю;
- 1/2 ст. л. чорного перцю грошком;
- 4 ст. л. яблучного оцту.
Приготування:
Баклажани миємо і розрізаємо на 4 частини.
У киплячу підсолену воду викладаємо баклажани і варимо 5-7 хвилин після закипання рідини.
Тим часом приготуємо маринад. У воду додаємо лавровий лист, запашний і чорний перці горошком, сіль і цукор. Ставимо каструлю на вогонь і варимо 5 хвилин після закипання.
Коли баклажани приготуються, на дно простерилізованих банок викладаємо часник і гострий перець, додаємо по 1 ст. л. оцту.
Заповнюємо банку баклажанами. Щоб у банку разом із баклажанами не потрапила зайва рідина, використовуємо шумівку.
Придавлюючи ложкою, щільно стискаємо баклажани в банці. Зверху вливаємо по 1 ст. л. оцту.
Заливаємо баклажани маринадом до країв банки.
Накривши кришкою, закручуємо або закриваємо за допомогою ключа банки. Перевертаємо догори дном і, укутавши рушником або пледом, даємо банкам охолонути. Потім прибираємо в місце для зберігання закаток.
Смачного!
Раніше ми писали: Для любителів гострих пряних страв: хе із баклажанів по-корейськи