• UA
  • RU
  • Маринуємо баклажани на зиму

    Один з улюблених овочів кулінарів є баклажан. З ним готують відомі на весь світ страви, такі як мусака, капоната, лазанья, хе, рулетики з різною начинкою. Його готують на грилі, консервують, запікають у духовці, маринують, смажать, тушкують, варять. А щоб зберегти неймовірний смак баклажанів подовше, пропонуємо вам їх замаринувати.

    Складові:

    • 500 г баклажанів;
    • 4 зубчики часнику;
    • 2-3 стручки гіркого перцю;
    • 1 л води;
    • 1 ст. л. солі;
    • 1,5 ст. л. цукру;
    • 4-5 шт. лаврового листа;
    • 1/2 ст. л. духмяного перцю;
    • 1/2 ст. л. чорного перцю грошком;
    • 4 ст. л. яблучного оцту.

    Приготування:

    Баклажани миємо і розрізаємо на 4 частини.

    У киплячу підсолену воду викладаємо баклажани і варимо 5-7 хвилин після закипання рідини.

    Тим часом приготуємо маринад. У воду додаємо лавровий лист, запашний і чорний перці горошком, сіль і цукор. Ставимо каструлю на вогонь і варимо 5 хвилин після закипання.

    Коли баклажани приготуються, на дно простерилізованих банок викладаємо часник і гострий перець, додаємо по 1 ст. л. оцту.

    Заповнюємо банку баклажанами. Щоб у банку разом із баклажанами не потрапила зайва рідина, використовуємо шумівку.

    Придавлюючи ложкою, щільно стискаємо баклажани в банці. Зверху вливаємо по 1 ст. л. оцту.

    Заливаємо баклажани маринадом до країв банки.

    Накривши кришкою, закручуємо або закриваємо за допомогою ключа банки. Перевертаємо догори дном і, укутавши рушником або пледом, даємо банкам охолонути. Потім прибираємо в місце для зберігання закаток.

    Смачного!

    Раніше ми писали: Для любителів гострих пряних страв: хе із баклажанів по-корейськи

     

    Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

    Це може вас зацікавити