Жнива у самому розпалі: “Наші золоті хліби”
На Дніпропетровщині гаряча пора збору врожаю. Відсутність опадів негативно вплинула на врожайність у цьому році. Аномальна спека додавала труднощів у роботи, втім, попри кліматичні умови та ворожі обстріли, аграрії працюють безупинно, роблячи усе можливе для того, щоб наша область і вся Україна була з хлібом та зерном. На одному з агропідприємств у Божедарівський громаді Кам’янського району побували наші колеги із Дніпра.
Одне з сільськогосподарських товариств Дніпропетровщини знаходиться у Божедарівський громаді. В обробітку аграріїв – 2 тисячі гектарів землі.
Тут на полях вирощують хліб і до хліба: пшеницю, соняшник, ріпак, горох, ячмінь, гречку та інші культури. Аграрії з великою шаною ставляться до зерна, вважають його справжнім надбанням і гордістю України.
Аномальна спека цьогоріч негативно вплинула на кількість зібраного врожаю, проте хлібороби не впадають у відчай та оцінюють зібране зерно як гарний здобуток. У товаристві вирощують, збирають, обробляють, зберігають зерно та відправляють на реалізацію.
Під час спеки трактористів та комбайнерів рятувала сучасна іноземна техніка, яка робить умови роботи комфортнішими. Аграрії продовжують працювати та вже готуються до нових посівів.
Соціально відповідальний бізнес допомагає українській армії. Селяни передають техніку, військове обладнання, оптичні прилади і все, що необхідно для наших захисників, а головне – привозять хлопцям рідний український хліб. Знають і на собі, яка це надважка праця, адже кілька співробітників цього товариства стали на захист України. Завдяки праці хліборобів, попри повномасштабну війну та ворожі обстріли, у кожному українському домі є національний символ нашого народу – запашний хліб.
У Божедарівці з хлібом на "Ви". Так і називають: "Наші золоті хліби".