Маленькі супергерої: Давид і Артем на шляху до одужання та знань у Криворізькій лікарні

20 Серпня, 2024 | Суспільство | Кравченко Володимир

Давид і Артем на занятті для дошкільнят із вихователькою Дар’єю. Одразу й не скажеш, що цей затишний клас – у Криворізькій лікарні, що на Дніпропетровщині, де обидва хлопчики проходять лікування в неврологічному відділенні.

Але, як і всі діти, яким треба лікуватися довго, вони хочуть нормального дитячого життя і мають на нього повне право. Сходити на навчання в перервах між процедурами – дещо більше, ніж просто не відстати від програми. Це повернути собі звичний ритм, почуватися бадьоріше, відволіктися.

Недарма такі осередки мають назву "Школи супергероїв": бо лікуватись і навчатись одночасно – неабиякий вчинок, що водночас надає сил.

Тож навіть ті три місяці, поки цей клас у лікарні створювали й облаштовували, навчання навколо тривало. Учителі-волонтери під час власних відпусток провели понад 1200 уроків для маленьких пацієнтів просто в палатах.

Новий навчальний осередок "Школи супергероїв" у Криворізькій лікарні створено за фінансової підтримки Фундації Олени Зеленської. Під час візиту до міста ми з Президентом спеціально заїхали сюди, щоб побачити результат цієї співпраці. Команді Фундації важливо, щоб це місце надихало, давало надію та підтримку для швидкого одужання.

Загалом цього року Фундація профінансувала створення 6 "Шкіл супергероїв", залучивши кошти іноземних партнерів. Крім Кривого Рогу такі освітні класи при лікарнях працюватимуть у Вінниці, Рівному, Львові, Одесі та Полтаві. Перші три з них уже відкриті й готові до нового навчального року.

Вже сьогодні справжні супергерої у всіх цих закладах – діти, які, попри обставини, продовжують навчатись і розвиватись. Вкотре дякуємо всій команді ДУ "Школа супергероїв" та "Small Heart With Art" за створену ними ініціативу. Ми робитимемо все можливе, щоб таких осередків більшало.

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити