Епідемічна ситуація на Дніпропетровщині

21 Серпня, 2024 |

Відповідно до наказів і службових листів МОЗ України, в умовах воєнного стану ДУ "Дніпропетровський ОЦКПХ МОЗ" проводить щоденний моніторинг стану інфекційної захворюваності, радіаційного фону та якості питної води, що подається населенню.

За даними епідеміологічного моніторингу з 9 – 15 серпня, захворюваність на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) перебуває на міжсезонному рівні. Протягом тижня зареєстровано 6456 випадків ГРВІ, що на 15,3% більше, ніж минулого тижня. Хворих на COVID-19 також побільшало на 51,7%, в порівнянні з минулим тижнем. Всього зареєстровано 1059 випадків.

Проте знизилася кількість випадків гострих кишкових інфекцій (ГКІ) на 14,3% . Серед постраждалих 54% — діти до 17 років. У рамках цього моніторингу, було досліджено 140 проб питної води. Мікробіологічні показники відповідають нормативам, проте 85 проб за фізико-хімічними показниками мали відхилення, які є стабільними і не мають аномальних змін.

Також проводилися лабораторні дослідження якості води у водоймах області. Серед 53 взятих на аналіз проб — 15,1% виявилися нестандартними: були зафіксовані бактерії, які можуть викликати кишкові розлади. Такі виявлені у Кільчені у Підгородньому, у річці Дніпро на Монастирському острові, пляжі Сагайдак та у Кам’янському. А також – у водоймищі по вул. Маршака у Кривому Розі, у Самарі в межах Новомосковська та району, в Орілі у селі Чернеччина, річці Вовча у Павлограді та у водосховищі Верхньодніпровська.

Щодо радіаційного спостереження  бригади моніторингу працюють в посиленому режимі. Гама-фон відповідає природному рівню і не перевищує 20 мкР/год.

Наразі на Дніпропетровщині триває кампанія з додаткової імунізації проти кашлюка, дифтерії та правця. За перші два тижні серпня проведено 10 303 щеплення, що становить 7,9% від запланованих.

Дбайте про свою безпеку та здоров’я ваших рідних! Будьте здорові!

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити

Трендовий сніданок: авокадо-тост з яйцем та лососем

Популярний і корисний сніданок із зеленим авокадо, яйцем-пашот, лососем та голансдьким соус в одній страві....

Якою буде погода у Кам’янському 19 вересня

У четвер 19 вересня ранок буде похмурим, але вже після обіду небо залишатиметься ясним до...

Чеський виробник "Škoda" презентував найдовший у світі трамвай

Чеська компанія "Škoda" офіційно презентувала найдовший у світі трамвай. 60-метровий "Škoda ForCity Smart 38T" вийшов...

Якою буде погода у Кам’янському 16 вересня

Понеділок 16 вересня буде ясним, лише ввечорі небо затягнеться хмарами. Опади не прогнозуються. Температура повітря...

Як людям з порушенням слуху та мовлення у випадку надзвичайної ситуації звернутися до служби 112 (ВІДЕО)

Міністерство внутрішніх справ України підготувало важливу відеоінструкцію жестовою мовою, яка може допомогти людям із порушенням...