"Листівки на фронт": акція видавництва Дружко об’єднала українців

23 Серпня, 2024 |

Видавництво "Дружко" спільно з мистецькою спільнотою VivArt об’єднали українців акцією "Листівка на фронт". До якої міг долучитися кожен охочий, написавши свій короткий лист до війскового з хештегом #листівка_на_фронт. Завдяки партнеру проєкту, Дитячій студії акварелі Анастасії Пустовойтенко, були створені ескізи листівок. На звороті кожної листівки розмістили слова підтримки, вдячності та любові для наших захисників.

Марія Дружко / Фото : МІС ТБ

"Ініціатива створення такого проєкту до Дня Незалежності, належить не одній мені. Мене надихнула моя коліжанка  — Євгенія Яворська, у якої чоловік на фронті", — каже Марыя Дружко, співзасновниця видавництва Дружко, членкиня НСПУ, координаторка творчої спільноти VivArt.

Для реалізації проєкту було залучено багато творчих людей, які хотіли у такий спосіб проявити свої почуття патріотизму та емпатії. Працювала команда видавництва Дружко: це редактори, короектори, дизайнери, художній редактор. Також 15 учнів Дитячої школи Акварелі Анастасії Пустовойтенко з великою ініціативою долучились до акції.. Кожна дитина створила власну серію листівок на довільну тему.

Анастасія Пустовойтенко / Фото : МІС ТБ
"Листівки на фронт": акція видавництва Дружко об’єднала українців / Фото : з Facebook

Паралельно зі створенням малюнків, відбувався збір самих листів. Їх міг надісласти кожен бажаючий на сторінки соціальних мереж видавництва і творчої спільноти. Також долучилися і партнери проєкту "Централізована бібліотечна система м.Кам’янського", команда та донори Біофарма плазма та члени спілки письменників України. Листів було не мало, але редакцією було відібрано 100 тексів і 100 унікальних малюнків, які разом утворили ті самі листівки. Вони будуть передані авторами проєкту через волонтерів до різних бригад ЗСУ. Цей проєкт має і своє продовження — 33 листівки будуть озвучені членом команди VivArt – режисером та актором Владиславом Чиренко.

Завдяки підтримці Департамента освіти Кам’янського, вдалося збільшити кількість друкованої продукції до накладу 1500 одиниць.

Автори проєкту сподіваються, що ці листівки стануть для військових символом того, що їхня боротьба не марна, що вдома чекають їх повернення і підтримують у ці важкі часи.

Євгенія Яворська / Фото : МІС ТБ

"Це стане місточком між нами і тими хто щодня боронить нашу незалежність і наші життя", – каже Євгенія Яворська, співзасновниця видавництва Дружко, членкиня НСПУ, письменниця.

Навіть маленький вчинок, такий як написання листа, може мати велике значення. Адже в кожній листівці є частинка тепла, яка зігріває серця наших захисників і допомагає їм продовжувати свою нелегку, але таку важливу справу.

Більше про це в нашому сюжеті.

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити

Культурна афіша Кам’янського з 18 по 25 вересня

Програма заходів у закладах культури міста Кам’янське з 18 по 25 вересня 2024 року Музей...

Хакер-самоук із Камʼянського зламав дані понад 10 000 користувачів

Правоохоронці Дніпропетровщини викрили і припинили протиправну діяльність 25-річного хакера-самоука з міста Камʼянське. Про це повідомили...

Якою буде погода у Кам’янському 19 вересня

У четвер 19 вересня ранок буде похмурим, але вже після обіду небо залишатиметься ясним до...

Viola MC: від лайків до дитячих кроків – історія успіху сучасної мами-блогерки

Віолета Михайлова – в мережі відома як Viola MC, блогерка, інфлюенсерка. Має багатотисячну аудиторію. Знімає...

"Мир" запрошує кам’янчан та гостей міста на кращі кінопрем’єри

Комунальний заклад Кам’янської міської ради "Кіноконцертний зал "Мир" пропонує глядачам нові зустрічі в сучасному кінозалі....