48 нових Центрів життєстійкості підтримують ментальне здоров’я українців

23 Серпня, 2024 |

У серпні 2024 року в Україні ще 48 громад долучилися до проєкту Міністерства соціальної політики, відкривши Центри життєстійкості, що тепер функціонують у 162 громадах по всій країні. Ці простори стали ключовими місцями, де кожен житель може отримати безкоштовну психологічну допомогу та консультації з різних соціальних питань.

Центри життєстійкості охопили всю Україну, включаючи громади, що перебувають у тимчасовій окупації. Пілотний проєкт Міністерства соціальної політики передбачає відкриття понад 30 нових центрів восени. Крім того, 5 центрів уже функціонують у релокованих громадах, таких як Сартанський та Мангушський центри на Львівщині та в Києві, а також Енергодарський та Мелітопольський центри у Запоріжжі. У Дніпропетровській області таких 8:

  • Васильківська селищна територіальна громада  – смт. Васильківка, вул. Успішна, буд. 160.
  • Жовтоводська міська територіальна громада – м. Жовті води, вул. Ціолковського, 11/2.
  • Новопільська сільська територіальна громада –  с. Широке (Криворізького району), вул. Центральна, 1А.
  • Новопокровська селищна територіальна громада – с. Олександропіль, вул. Соборна, 6А.
  • Марганецька міська територіальна громада  – м. Марганець, вул. Паркова, буд. 5.
  • Петриківська селищна територіальна громада – с. Петриківка, пр. Петра Калнишевського, 36.
  • Підгородненська міська територіальна громада  – м. Підгородне, вул. Центральна, 25.
  • Царичанська селищна територіальна громада – смт. Царичанка, вул. Царичанська, 134А.

Тим часом в Кам’янському відкрився Хаб підтримки переселенців із Селидівської громади, звернутися до нього можна за адресою6 пр-кт Василя Стуса, буд.15Б.

Центри життєстійкості спрямовані на те, щоб допомогти людям долати стрес, відновлюватися після кризових ситуацій і залишатися активними членами суспільства. Хоча основний фокус проєкту зосереджений на підтримці ветеранів, захисників і захисниць України, а також вимушено переміщених осіб, двері центрів відкриті для всіх, незалежно від статусу, віку чи національності.

Відвідувачі центрів можуть не тільки отримати індивідуальну допомогу, але й долучитися до груп взаємопідтримки, ініціювати волонтерські проєкти та брати участь у заходах для покращення життя в громаді. Проєкт реалізується в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я "Ти як?" під патронатом Олени Зеленської за підтримки міжнародних організацій, таких як ЮНІСЕФ та ВООЗ.

Список та адреси діючих Центрів життєстійкості, що розташовані в інших областях можна знайти на офіційному сайті Міністерства соціальної політики України.

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити