Зустріч з представниками Конгресу США щодо енергетичної безпеки України

01 Вересня, 2024 |

Заступник Міністра енергетики України Роман Андарак провів важливу зустріч з представниками Конгресу США та директором Євразійського центру Atlantic Council Джоном Хербстом. Ця зустріч проходила в межах освітньої програми Atlantic Council для працівників апарату та помічників членів Конгресу США.

Під час зустрічі українська сторона детально ознайомила американську делегацію з поточною ситуацією в енергетичній системі країни, яка зазнала серйозних пошкоджень внаслідок масованих атак на цивільну енергетичну інфраструктуру.

"Українська енергетична інфраструктура залишається основною ціллю для ворожих обстрілів, а масована атака 26 серпня стала однією з найбільш руйнівних з початку війни", – зазначив Роман Андарак.

Заступник міністра підкреслив, що ключовими напрямами роботи є оперативне відновлення пошкодженої інфраструктури, розвиток розподіленої генерації, забезпечення критичних об’єктів резервними джерелами живлення та посилення захисту енергооб’єктів. Міжнародна підтримка за цими напрямками є надзвичайно важливою для підготовки та забезпечення стабільного проходження опалювального сезону.

Джон Хербст, старший директор Євразійського центру Atlantic Council, зазначив, що такі зустрічі є надзвичайно корисними. Вони дозволяють співробітникам апарату Конгресу США глибше зрозуміти найнагальніші потреби українського енергетичного сектору та оперативно доносити цю інформацію до конгресменів.

"Ці зустрічі сприяють кращому розумінню ситуації і потреб українського енергетичного сектору, що є важливим для прийняття правильних рішень на рівні Конгресу США", – підкреслив Джон Хербст.

Також стало відомо, що США нададуть Україні пакет допомоги на суму $800 млн на відновлення енергетичного сектору. Про це повідомила віцепрем’єр-міністерка та міністерка економіки України Юлія Свириденко у соцмережі Х.

"Ми глибоко вдячні за американську підтримку у будівництві систем пасивного захисту, а також пакет фінансування в розмірі 800 мільйонів доларів для енергетичного сектору", – написала Свириденко.

Вона розповіла, що під час візиту української делегації до Вашингтона однією з ключових тем була енергетика. Разом із заступником міністра енергетики країни Девідом Тюрком вони обговорили кроки задля відновлення енергетичної системи України.

Співпраця між Україною та США в сфері енергетичної безпеки продовжує зміцнюватися, що є життєво важливим для стабільного функціонування енергетичної системи України в умовах війни.

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити

Кам’янчани в Інстаграм: осінні будні містян (фото)

Початок вересня потішив кам’янчан приємною теплою погодою, коли літня атмосфера повільно вивільнюється з повітря. Такий...

Міський голова Андрій Білоусов привітав кам’янчан з Днем міста.

Сьогодні наше рідне місто відзначає 274-й день народження. "У той час, коли наші захисники і...

Якою буде погода у Кам’янському 19 вересня

У четвер 19 вересня ранок буде похмурим, але вже після обіду небо залишатиметься ясним до...

17 вересня день народження відзначає відомий журналіст Кам’янського Леонід Бройтман

Леонід Бройтман — це людина, чиє життя є прикладом багатогранності та відданості своїм захопленням. Будучи...

Трендовий сніданок: авокадо-тост з яйцем та лососем

Популярний і корисний сніданок із зеленим авокадо, яйцем-пашот, лососем та голансдьким соус в одній страві....