Як у Кам’янському пройшло Свято Першого дзвоника (Фото)

02 Вересня, 2024 |

Перше вересня – це особливий день для всіх школярів, студентів, вчителів та батьків в Україні. Цей день символізує початок нового навчального року і відзначається як День знань. Свято було офіційно проголошене у 1984 і з того часу стало традиційним.

Це свято в Україні традиційно починається з урочистих лінійок у школах. Учні, особливо першокласники, святково вдягнені, дарують квіти своїм вчителям і слухають привітання від адміністрації школи та гостей. Однією з найяскравіших традицій є Свято Першого дзвоника, коли старшокласник або старшокласниця дзвонять у дзвоник, символізуючи початок шкільного життя для першокласників.

В останні роки в Україні з’явилася чудова традиція приходити на лінійку у вишиванках, що додає святу національного колориту. Також, окрім традиційних квітів та стрічок, все більше уваги приділяється екологічним аспектам, наприклад, даруванню живих квітів у горщиках замість зрізаних.

День знань – це не лише початок навчального року, але й нагадування про важливість освіти та знань у житті кожної людини. Це свято підкреслює важливість навчання та саморозвитку для майбутнього країни.

А ми пропонуємо вам зануритися в атмосферу свята та розділити цю щасливу подію з маленькими кам’янчанами та кам’янчанками. До речі, у школах Кам’янського до навчання приступили 21 214 учнів, з яких 1719 – це першачки.

 

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити

"Ненароджені для війни": кам’янчан запрошують на документальну виставу

2 жовтня о 18.00 на Новій сцені Академічного музично-драматичного театру імені Лесі Українки відбудеться документальна...

Нагороджено переможців виставки-конкурсу "Я люблю Камʼянське"

14 вересня в рамках святкування Дня міста біля Ліцею №16 відбулося урочисте нагородження переможців Регіональної...

"Епоха. Людина. Портрет": в Кам’янському відбулася виставка з нагоди дня міста

На День міста в історичному музеї Кам’янського пройшла художньо-етнографічна виставка "Епоха. Людина. Портрет". На сьогоднішній...

На лівобережжі Кам’янського вирує масштабна пожежа (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні, 16 вересня, близько 12 години на лівобережжі міста здійнялася пожежа. Несприятливі погодні умови тільки...

Центр зайнятості Кам’янського представляє актуальні вакансії

Кам’янська філія Дніпропетровського ОЦЗ пропонує вашій увазі актуальні вакансії. №   Назва вакансії Розмір заробітної...