8 вересня – Всесвітній день фізіотерапевта

08 Вересня, 2024 |

Щорічно 8 вересня весь світ відзначає День фізіотерапевта — професії, яка поєднує науку, медицину та мистецтво допомоги людям. Фізіотерапія є важливою частиною медичного процесу, що допомагає людям відновлюватися після травм, хірургічних втручань або хронічних захворювань. Наша команда завітала до медичного центру "Медикум", аби глибше зануритися у процес роботи фізіотерапевта.

У медцентрі наша кореспондентка Катерина Сегейда поспілкувалась з Вікторією Новіковою, медичною сестрою кабінету фізіотерапії. За словами фахівчині, в професії фізіотерапевта також важливо знайти індивідуальний підхід до кожного.

"У кожного пацієнта свою думка з приводу того, як проходять терапії. Тому більшість людей дуже бояться вперше приходити на процедури" – зізнається Вікторія.

Вікторія Новікова, медична сестра кабінету фізіотерапії
Вікторія Новікова, медична сестра кабінету фізіотерапії

Вікторія запропонувала показати як працює обладнання та для яких частин тіла воно застосовується. Тому наша кореспондентка Катерина випробувала на собі електротерапію для колінного суглоба, ультразвукову терапію кисті, лазеротерапію плечового суглобу та магнітотерапію для поперекового відділу хребта.

Демонстрація ультразвукової терапії кисті
Демонстрація ультразвукової терапії кисті

"Відчувши це все на собі, зазначу, що це зовсім не страшно, а, навіть, трохи приємно. Тож, якщо ви маєте певні захворювання або просто бажаєте покращити свій фізичний стан, то вам однозначно до рук фізіотерапевта", – зазначає Катерина.

Демонстрація ультразвукової терапії кисті
Демонстрація ультразвукової терапії кисті

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити

Скільки хлопчиків та дівчаток народилося в Кам’янському минулого тижня

Про ситуацію в Кам’янському станом на ранок 16 вересня, а також про те, скільки дітей...

Міський голова повідомив про ситуацію в Кам’янському та привітав рятувальників з професійним святом

17 вересня у ранковому зверненні Кам’янський міський голова Андрій Білоусов інформував про ситуацію в місті...

Кам’янське проведе в останню путь полеглого захисника Олександра Харитонова

1️1 вересня внаслідок ворожого обстрілу, виявивши стійкість та мужність під час блокування просування противника на...

З нагоди Дня рятівника Андрій Білоусов привітав з професійним святом працівників пожежно-рятувальних підрозділів Кам’янського району

Очільник міста Андрій Білоусов спільно із заступником начальника Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області...

"Мир" запрошує кам’янчан та гостей міста на кращі кінопрем’єри

Комунальний заклад Кам’янської міської ради "Кіноконцертний зал "Мир" пропонує глядачам нові зустрічі в сучасному кінозалі....