У Кам’янському районі тривають осінні польові роботи

10 Вересня, 2024 |

У господарствах усіх форм власності Кам’янського району тривають осінні польові роботи. Про це повідомили у відділі економіки та агропромислового розвитку райдержадміністрації.

Збирають пізні культури, такі, як соняшник, кукурудза та соя, а також сіють зернові (пшеницю, ячмінь, жито та озимий ріпак) під урожай 2025 року. Погодні умови наразі сприяють роботам, що дозволяє аграріям активно працювати на полях.

Станом на сьогодні з 102 тис. га соняшнику зібрано 12048 га, при цьому середня врожайність становила 21 ц/га, що дало валовий збір 25300 тонн. Кукурудзи зібрано 1600 га при середній врожайності 38 ц/га, що привело до валового збору 6080 тонн.

Щоправда, з прогнозованих 67 тис. га посіяно лише 2,3 тис. га пшениці, а з 25 тис. га прогнозованого ріпаку – 5,1 тис. га, що значно менше, ніж у минулому році. Ця ситуація викликає занепокоєння стосовно забезпечення майбутніх врожаїв.

Наразі господарства Кам’янського району повністю забезпечені паливо-мастильними матеріалами та мають усю необхідну техніку для збору врожаю пізніх культур та посіву зернових і технічних, – наголосили в районній адміністрації.

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити

На Дніпропетровщині екс-помічниця судді "зливала" дані в інтересах кримінальних авторитетів

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури повідомили про підозру колишній помічниці судді одного із судів...

Колишнього голову Дніпропетровської ОДА Резніченка відпустили під заставу

Колишнього голову Дніпропетровської ОДА Резніченка відпустили під 30 млн грн застави. Окрім цього він зобов’язаний...

На Кам’янському водосховищі порушник наловив риби на 50 тисяч гривень

11 вересня рибпатрульні Дніпропетровщини викрили грубе порушення правил рибальства на Кам’янському водосховищі поблизу села Заріччя....

Через негоду в Європі "Укрзалізниця" обмежує та скасовує міжнародні поїзди

У країнах Центральної Європи продовжує вирувати негода. У зв’язку зі стихією "Укрзалізниця" обмежує та скасовує...

Чеський виробник "Škoda" презентував найдовший у світі трамвай

Чеська компанія "Škoda" офіційно презентувала найдовший у світі трамвай. 60-метровий "Škoda ForCity Smart 38T" вийшов...