В Україні хочуть відмінити золоті й срібні медалі для випускників за відмінні успіхи у навчанні

11 Вересня, 2024 |

Сьогодні, 11 вересня, народна депутатка Наталія Піпа повідомила, що Комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій рекомендував скасувати вручення у школах золотих і срібних медалей державного зразка.

"За останні роки ми мали збільшення кількостей медалей, але водночас освітні розриви і зниження рівня знань випускників шкіл за час ковіду і великої війни дуже великі. Цей анахронізм ще існує лиш у пострадянських країнах", – написала депутатка у своєму Facebook.

Пані Наталія також зазначила, що дане рішення допоможе зекономити кошти держбюджету. А замість того, відмінників у навчанні, школи зможуть відзначати власними відзнаками.

Слід зазначити, що протягом останніх 5 років виготовили понад 66 тисяч медалей. Як повідомляв Оксен Лісовий, у 2023 році держава витратила 1,8 млн грн для закупівлі 21,3 тис. медалей, а у 2022 році – 1,77 млн грн для закупівлі 20,6 тис. Медалей.

"Початково у бюджеті на 2025 рік був запит на майже 4,6 млн грн на золоті медалі і більше 1 млн гривень на срібні медалі", – розповідає Наталія Піпа.

Наразі у країнах Європи система нагородження випускників золотими та срібними медалями відсутня. Така практика поширена лише у пострадянських країнах. У СРСР шкільні медалі ввели у 1945 році у всіх союзних республіках.

Раніше ми писали: У підручнику з української мови 2024 року зобразили карту України без Криму

 

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити