Міжнародний день демократії: Україна як приклад незламної боротьби за свобод

15 Вересня, 2024 |

15 вересня світ відзначає Міжнародний день демократії — свято, яке символізує важливість свободи, рівності та права народу на самовизначення. Для України цей день має особливе значення, адже вже багато років український народ бореться за своє право жити у вільній, суверенній та демократичній державі.

Український шлях до демократії був тривалим і складним. Визвольні змагання, Помаранчева Революція та Революція Гідності стали яскравими свідченнями прагнення українців до свободи, справедливості та європейських цінностей. Ці події не лише відзначили шлях розвитку країни, але й стали важливими етапами у формуванні національної ідентичності та демократичної свідомості.

З початком повномасштабного вторгнення Росії у 2022 році, Україна знову змушена відстоювати своє право на незалежність та демократичний устрій. Ця боротьба стала ще одним свідченням незламності українського духу та прагнення до свободи. Захисники і Захисниці на передовій, волонтери, медики, пожежники, вчителі та підприємці — усі вони разом працюють на перемогу, тримаючи фронт як на полі бою, так і в тилу.

Світ спостерігає за героїчною боротьбою українців та захоплюється їхньою незламністю. Україна сьогодні є не лише символом свободи та демократії для себе, але й для всього світу. Демократичні країни підтримують Україну, надаючи їй військову, економічну та гуманітарну допомогу. З початку повномасштабної війни парламент та уряд України відвідали делегації з 44 країн світу, що є свідченням глобальної підтримки та солідарності з українським народом.

З Днем міжнародної демократії!

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити

"Ти вийдеш за мене": у "Дії" з’явилася послуга цифрового освідчення

У "Дію" додано цифрову пропозицію – можливість здивувати свою другу половинку, особливо для тих, хто...

Колишнього голову Дніпропетровської ОДА Резніченка відпустили під заставу

Колишнього голову Дніпропетровської ОДА Резніченка відпустили під 30 млн грн застави. Окрім цього він зобов’язаний...

Після прийняття закону про медичний канабіс, в Україні відроджується коноплярство

З 21 грудня 2023 року почав діяти закон про державне регулювання обігу рослин роду коноплі,...

Стискаю руку терориста: Італією ширяться сотні пропагандистських плакатів

Ще протягом літа користувачі соціальних мереж публікували фото із бігбордами доволі провокуючого змісту. Італією ширяться...

І знову ревнощі: кам’янчанин ножем поранив свого знайомого

Під час спільного дозвілля між чоловіками виникла сварка, яка закінчилась ножовим пораненням. Про це повідомили...