З’ясувалися причини арешту Олександра Усика у Кракові

18 Вересня, 2024 |

Надвечір 17 вересня всі українці слідкували за розвитком подій із арештом олімпійського чемпіона, боксера Олександра Усика. Боксера спершу затримали правоохоронці, після чого, внаслідок втручання української дипломатії, звільнили.

Затримання сталося через непорозуміння між ним і правоохоронцями.

Промоутер Усика, Олександр Красюк вирішив повідати подробиці інциденту. Красюк зазначив, що Усик був втомлений, коли прибув до Кракова після 11-годинної поїздки на авто із Києва до Кракова. Співробітники Ryanair зацікавились другом Усика, також Олександром, який заснув у залі очікування перед посадкою. У друга Усика співробітники компанії встановили стан "глибокого алкогольного сп’яніння" та не дозволили пройти на рейс. При цьому промоутер наголошує: на той момент тест на вміст алкоголю у крові друг боксера не проходив, тоді як Усик почав з’ясовувати причини його недопуску на рейс зі співробітниками RyanAir, які відмовлялися давати пояснення та викликали поліцію.

"Після появи офіцерів працівники авіакомпанії вказали на другого Олександра й пояснили свої висновки щодо недопуску на рейс. Поліція попросила його пройти з ними для встановлення факту й оформлення документів. Усик твердо заявив, що не залишить свого друга, не полетить без нього і не збирається покидати зону посадки до появи представників української дипломатії. На що поліціянти пригрозили затриманням і одяганням кайданок. Тоді Усик протягнув руки… і поліціянт одягнув кайданки на його зап’ястя".

Слід зазначити, що дії польських офіцерів суперечили здоровому глузду, бо кайданки начепили лише на руки Усику, а його друг пройшов за правоохоронцями без них. А вже у місцевому приміщенні поліції друг боксера пройшов тест на вміст алкоголю, який не підтвердив припущення працівників RyanAir.

Після цього між співробітниками поліції та авіакомпанії відбулася неприємна розмова. Інцидент був остаточно вирішений, коли на місце події прибув Генеральний консул України.

"Тим не менш, очікуємо вибачень та компенсації від авіакомпанії та польської поліції", – зазначає Красюк.

Раніше ми писали:

Олександра Усика звільнили з-під варти у Польщі

Легенда українського боксу Олександр Усик виявив бажання стати Міністром молоді і спорту України

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити

Легенда українського боксу Олександр Усик виявив бажання стати Міністром молоді і спорту України

12 вересня олімпійський чемпіон Олександр Усик був гостем в Польщі та дав інтрерв’ю кореспонденту одного...

Кам’янчан запрошують на турнір зі стритболу до Дня фізичної культури і спорту

20 вересня на спортивному майданчику Центрального парку Кам’янського відбудеться турнір зі стритболу з нагоди Дня фізичної...

Олександра Усика звільнили з-під варти у Польщі (ВІДЕО)

Вечір 17 вересня та наступну ніч увага українців була прикута до арешту олімпійського чемпіона, боксера...

У Кам’янському відбудеться спортивно-патріотичний захід

30 вересня, з нагоди Дня захисників і захисниць України, в Кам’янському відбудеться спортивно-патріотичний захід "Незламний...

У Кам’янському стартував чемпіонат міста з боксу серед юних спортсменів

11 вересня на базі дитячо-юнацької спортивної школи №1 розпочався чемпіонат Кам’янського з боксу серед юніорів, юнаків...