Хакер-самоук із Камʼянського зламав дані понад 10 000 користувачів

19 Вересня, 2024 |

Правоохоронці Дніпропетровщини викрили і припинили протиправну діяльність 25-річного хакера-самоука з міста Камʼянське. Про це повідомили в Кіберполіції.

Із початку 2024 року чоловік за допомогою впровадження шкідливого програмного коду (так звані SQL-ін’єкції) зламував сервери різноманітних вебресурсів, зокрема сайтів знайомств, та отримував списки електронних пошт користувачів, до яких надалі здійснював підбір пароля із застосуванням спеціального програмного забезпечення. Так фігурант отримав авторизаційні дані від електронних поштових скриньок понад 10 тисяч користувачів з різних країн.

Спеціалізоване програмне забезпечення для втручання в роботу електронних мереж та автоматичного підбору паролів хакер придбав в Інтернеті.

Хакер-самоук із Камʼянського зламав дані понад 10 000 користувачів / Фото: Кіберполіція
Хакер-самоук із Камʼянського зламав дані понад 10 000 користувачів / Фото: Кіберполіція

Надалі зловмисник здійснював вхід до скомпрометованих акаунтів користувачів, які не були захищені двофакторною автентифікацією. У такий спосіб отримував інформацію, необхідну для доступу до криптогаманців жертв, і привласнював їх віртуальні активи. З "відпрацьованих" акаунтів хакер формував бази даних для продажу у даркнеті.

Кіберполіцейські встановили близько 10 облікових записів фігуранта на різних хакерських форумах, частина з яких адмініструється з РФ.

Раніше цього року правоохоронці провели обшуки  вдома у молодика та в автомобілі, яким він користувався. Вилучено комп’ютерну техніку та мобільні телефони.

Хакер-самоук із Камʼянського зламав дані понад 10 000 користувачів / Фото: Кіберполіція
Хакер-самоук із Камʼянського зламав дані понад 10 000 користувачів / Фото: Кіберполіція

Слідчі повідомили чоловіку про підозру за ч. 5 ст. 361, ч. 1 ст. 361-2 Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави. Перевіряється можливість співпраці фігуранта з агентами ворога. Тривають слідчі дії.

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити

З нагоди Дня рятівника Андрій Білоусов привітав з професійним святом працівників пожежно-рятувальних підрозділів Кам’янського району

Очільник міста Андрій Білоусов спільно із заступником начальника Головного управління ДСНС України у Дніпропетровській області...

Заробітня плата від 15 тисяч гривень: кам’янчан запрошують на ярмарок вакансій

Фахівці Кам’янської філії Дніпропетровського ОЦЗ запрошують шукачів роботи 19 вересня об 11.00 на презентацію роботодавців:...

Розпочалось будівництво з нуля двох сучасних укриттів на території Гімназії №12 та Ліцею №22

За словами міського голови Андрія Білоусова, тих сховищ, які є в закладах, недостатньо. Нові бомбосховища...

Андрій Білоусов вручив свідоцтва про призначення стипендії виконавчого комітету міської ради

Щорічно у Кам’янському призначається стипендія виконавчого комітету міської ради дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування,...

Кам’янчани в Інстаграм: осінні будні містян (фото)

Початок вересня потішив кам’янчан приємною теплою погодою, коли літня атмосфера повільно вивільнюється з повітря. Такий...