З 21 вересня відновлюється дозвіл на вилов раків

20 Вересня, 2024 |

До уваги рибалок, спливає термін заборони Дніпропетровського рибоохоронного патруля за вилов річкових раків, яка діяла з 5 серпня до 20 вересня 2024 року.

Для річкових мешканців це був період після ліньки, під час якої формується і зміцнюється новий панцир. А линяють раки, тому що ростуть. Панцир у них надзвичайно міцний, він заважає повноцінно рости, тому процес його скидання є необхідним для розвитку особин.

Під час линьки членистоногі скидають не лише панцир, а й хітинову оболонку очей та зябер. Линяють раки не у норах, а на відкритому простоті, тому в цей період вони менш всього захищені.

Як законно ловити раків?

Є чітко встановлені правила ловлі раків, які чинні після закінчення періоду їх линьки. Також потрібно пам’ятати, що одній людині на водоймах загального користування дозволяється ловити до 30-ти раків. Відповідно до Правил любительського і спортивного рибальства, лов раків заборонений під час виношування ікри і в темну пору доби із застосуванням підсвічування. А от дозволяється раколовкою-"хапкою" з певними параметрами.

На приватних ставках, де розводять рибу, можна ловити до 50-ти штук раків. А мінімальний розмір осіб, яких можна відловлювати, – 10 см.

 

 

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити

І знову ревнощі: кам’янчанин ножем поранив свого знайомого

Під час спільного дозвілля між чоловіками виникла сварка, яка закінчилась ножовим пораненням. Про це повідомили...

Молодих кам’янчан запрошують взяти участь в опитуванні

Центр молодіжних ініціатив проводить дослідження щодо бачення сучасного молодіжного центру у Камʼянській міській територіальній громаді....

Відомий спортсмен із Кам’янського здав кров для українських захисників

13 вересня, напередодні Всеукраїнського дня фізкультури, відомий спортсмен із Кам’янського Іван Стефанський здав кров для...

В Україні намолочено більше 39 мільйонів тонн цьогорічного врожаю

В Україні намолочено 39,06 млн тонн нового врожаю, який зібраний на площі 10, 9 млн...

2 тисячі доларів за вступ до аспірантури: проректора київського вишу затримано на хабарі

У Києві затримали проректора університету, який отримав 2 000 доларів США за влаштування до аспірантури...