Каркасний будинок – це вигідне рішення

23 Вересня, 2024 | Партнерська стаття

Протягом останніх десятиліть в Україні набирає обертів каркасна технологія будівництва як житлових, так і виробничих приміщень. Каркасна технологія це поєднання оптимальної якості та доступності будматеріалів, а також суттєва економія часу. Ця технологія зведення споруд ідеально підходить для будівництва малоповерхових будинків.

Про переваги каркасної технології будівництва, ми попросили розповісти директора компанії masterovoy.com.ua, з Дніпра, Сергія Волнянського: "Основа споруди це каркас, що складається з дерев’яних балок, бруса і дощок, який несе все основне навантаження на будівлю. Для забезпечення високих показників пожежної безпеки всі дерев’яні елементи каркаса ми обробляємо спеціальними розчинами, що запобігають загорянню матеріалу."

Складові частини майбутньої будівлі виготовляються на нашому виробництві, потім їх калібрують, і тільки потім доставляють на будівельний майданчик. Такий підхід дуже економить матеріальні витрати і час замовника. Хоч і майбутній каркасний будинок відносно легкий, проте, він досить міцний і надійний, а також стійкий до впливу зовнішніх факторів.

Каркасне будівництво відрізняється від зведення будівель із цегли або бетону

По-перше, місце будівництва виглядає інакше. Усі деталі майбутнього будинку, виготовлені раніше на заводі, доставляють до місця зведення. Виглядають вони як конструктор з дерева, який необхідно просто зібрати воєдино, і часто наші клієнти просто купують у нас домокомплект і збирають будинок самі.

По-друге, швидкість зведення вражає, навіть наших Замовників, наприклад, у 2017 році будівельники нашої компанії, побудували каркасний будинок площею 131 м2, за 4 місяці: 17 травня розпочали будівництво, а 9 вересня будинок було передано Замовникові для виконання внутрішнього чистового оздоблення.

Каркасний будинок є вигідним рішенням для споживача з кількох причин

Готовий каркасний будинок має оптимальні енергозберігаючі показники. Завдяки використанню сучасних матеріалів для утеплення (наприклад, мінвата або пінополістирол), будинок має відмінну теплоізоляцію. Це дозволяє зменшити витрати на опалення взимку і охолодження влітку.

Економічність будівельного процесу дає змогу забудовнику заощаджувати гроші, адже каркасний будинок не потребує облаштування важкого фундаменту (як правило, застосовується пальово-гвинтовий або стовпчастий монолітний фундамент), а також залучення важкої техніки для складання конструкції. Каркасні будинки дешевші у будівництві через використання легких та доступних матеріалів, монтаж будівлі можна починати в будь-який сезон, оскільки технологія їх складання не передбачає будівельних робіт з рідким бетоном.

Екологічність: Багато каркасних будинків будуються з екологічно чистих матеріалів, таких як деревина. До того ж, через низьку енерговитратність під час експлуатації вони сприяють зменшенню викидів CO2.

Каркасна технологія дозволяє легко адаптувати будинок до будь-якого стилю чи розміру. Це ідеальне рішення для тих, хто хоче індивідуальний дизайн без суттєвих додаткових витрат. Внутрішнє оздоблення приміщення просте, у разі пошкодження будь-якого елемента споруди (наприклад, облицювання) його легко можна замінити. У разі потреби, каркасний будинок легко змінити, розширити або модернізувати, не потребуючи значних конструктивних змін. Внутрішнє планування будинку легко адаптується під потреби господарів.

Сейсмостійкість: Каркасні будинки завдяки своїй легкості і гнучкості краще переносять землетруси і коливання ґрунту порівняно з важкими будівлями. Каркасна технологія будівництва не чутлива до усадки ґрунту.

Довговічність: При правильному догляді та якісних матеріалах каркасний будинок може служити десятиліттями без значних ремонтів. Сучасні технології дозволяють захистити дерев’яні конструкції від гниття та комах, що підвищує їхню стійкість.

Таким чином, каркасний будинок є економічним, швидким у зведенні, екологічним і енергоефективним рішенням для сучасного споживача.

Недоліки у каркасних будинків також існують:

  1. Гучність приміщення, яка характерна для дерев’яних споруд;
  2. Для монтажу будови потрібен кваліфікований персонал;
  3. Висока пожежна небезпека (у разі незастосування захисних розчинів).

Будівництво каркасної будівлі складається з таких етапів:

  • Облаштування фундаменту;
  • Гідроізоляційні роботи на фундаменті;
  • Збір каркаса;
  • Встановлення базальтового утеплювача, пароізоляції, вітрозахисту;
  • Оздоблення каркаса ОСБ плитами, попередньо обробленими захисними розчинами;
  • Внутрішні роботи в приміщенні.

Насамкінець хочу зазначити, що будувати за каркасною технологією можна не тільки будинки, а практично всі малоповерхові будівлі: магазини, гаражі, турбази, бази відпочинку, дачі, котеджі.

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити