Діагностика та ремонт ходової частини на Ford

24 Вересня, 2024 | Партнерська стаття

У багатьох ситуаціях автомобіль експлуатується щодня, виконуючи велику кількість різних завдань. Тому чергова поломка може стати справжньою проблемою та обмежувати рухи, мало того, можуть створюватися такі умови, коли на автомобілі пересуватися небезпечно. Це особливо актуально при пошкодженні або зношуванні ходової частини авто.

Якою б якісною не була підвіска, в умовах вітчизняних доріг навіть найстійкіші деталі зношуються і ламаються. Іноді на Ford доведеться купувати важіль передній лівий ej7z3079a, за допомогою якого можна вирішити одну з найменших проблем. Тому потрібен комплексний підхід та оцінка ходової частини як мінімум двічі на рік.

Елементи ходової частини

Це комплекс вузлів та складних механізмів, який необхідний для гасіння коливань та вібрацій під час їзди. Для ходової частини характерні такі елементи:

  • кульові опори;
  • важелі;
  • амортизатори;
  • пружини;
  • рульова рейка;
  • гальмівні диски та колодки;
  • сайлентблоки.

Все це поєднується в єдине ціле і з’єднується з кузовом, виключає зайве розгойдування і при цьому створюється потрібна м’якість при їзді по нерівностях. 

Ознаки поломки ходової частини

Бажано вчасно реагувати на перші ознаки, інакше одна проблема спричиняє появу нових проблем та поломок. Одна з очевидних ознак, що часто зустрічаються, – це поява сильних стуків, скреготів і в цілому сторонніх звуків у підвісці. Джерелом неприємного звуку може бути все, що завгодно, тому необхідно проводити діагностику на профільному СТО. 

Ще одна ознака – втрата балансу на трасі. Автомобіль починає виляти з боку на бік, він не стійкий і просто не "тримає" дорогу. Іноді спостерігається збільшення гальмівного шляху, що говорить про поломку гальмівної системи чи неефективну роботу амортизаторів.

Як зберегти підвіску?

Все зводиться до дбайливої ​​експлуатації автомобіля та дотримання правил експлуатації. Можна спробувати використовувати шини з високим профілем, щоб унеможливити сильне навантаження на елементи ходової частини. Власник авто жертвує зовнішнім виглядом, але отримує комфорт у їзді. Рекомендується використовувати перевірені запчастини, що витримують українські реалії. Вони набагато довше прослужать, ніж низькоякісні аналоги.

З великим набором запчастин завжди можна ознайомитись на сайті Ford.org.ua, де є каталог із розділенням під відповідні марки та категорії. Прямі поставки від виробників допоможуть покупцям знайти запчастини навіть для рідкісних та незвичайних автомобілів з унікальною комплектацією.

 

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити