У Театрі Кам’янського тривають останні репетиції вистави "Брехуха", яка стане першою великою прем’єрою театру у поточному сезоні

27 Вересня, 2024 |

У Академічному музично-драматичному театрі імені Лесі Українки останні репетиції ексцентричної комедії "Брехуха", прем’єра якої відбудеться на Новій сцені театру вже 4 жовтня.

Ця комедія поставлена за п’єсою відомих драматургів Моріса Еннекена та Маргарет Мейо "Моя дружина – брехуха". Як розказує режисер-постановник вистави, заслужена артистка України Ірина Чваркова, вона вирішила скоротити назву вистави, щоб зробити її більш привабливою, лаконічною і інтригуючою.

Фото: МІС ТБ

Як зазначає режисерка у майбутній комедії буде багато смішних моментів і навіть елементів буфонади. При цьому у виставі будуть підійматись досить важливі питання взаємовідносин і довіри у сім’ї коли навіть маленька брехня породжує великі проблеми.

Фото: МІС ТБ

Події у виставі розвиваються в Америці 40-х років минулого століття. За сюжетом у житті подружжя Вільяма і Кетті є дві головні проблеми: відсутність дітей і якась патологічна здатність Кетті брехати з будь-якого приводу. Якось Кетті просто поснідала у ресторані  "Савой" зі старим другом сім’ї Джиммі. Чому б їй просто не сказати про це чоловікові? Але вона знову збрехала. Вільям палаючи від гніву і ревнощів намагається виявити уявного коханця своєї дружини. А коли це йому не вдається, він іде від дружини геть за очі… Тепер Кетті потрібно прикласти максимум зусиль, щоб повернути чоловіка, якого вона дійсно кохає. Але правду Вільямуказати вона не збирається, а розробляє план, у якому ще більше брехні.

Фото: МІС ТБ
Фото: МІС ТБ

На глядачів чекає яскрава постановка з неочікуваними поворотами сюжету, вишукана сценографія і музика у стилі американського модерну середини минулого століття.

Наразі у репетиціях беруть участь одразу два склади вистави. Як зазначає Ірина Чваркова головні чоловічі ролі на прем’єрі 4 жовтня будуть грати актори Максим Монастирський та Руслан Куксенко. А от хто зіграє їх дружин, вона ще не вирішила. Ірина Павлівна каже, що обидва склади дуже сильні і кожен актор викладається на сцені на всі 100 відсотків. І якби була така можливість, то вона одночасно випустила на сцену обидва склади. Проте все ж таки їй доведеться приймати непросте рішення. І кому з актрис вона довірить грати на прем’єрі глядачі побачать лише 4 жовтня.

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити