Секрети професії: як вихователі формують майбутнє у садочку "Жар-птиця"

27 Вересня, 2024 |

День вихователя — це свято, яке відзначається 27 вересня в Україні на честь всіх працівників дошкільної освіти. І наша команда відправилася у садок №9  "Жар-птиця", щоб дізнатися усі секрети цієї професії. Директорка садочку Любов Корж каже:

"Ми дуже ретельно підходимо до вибору вихователів, адже це люди, які допомагають формувати майбутнє наших дітей. Кожен із наших працівників — професіонал своєї справи"

Секрети професії: як вихователі формують майбутнє у садочку "Жар-птиця" / Фото : МІС ТБ

Вихователь має володіти багатьма навичками. Педагогічні знання, такі як розуміння дитячої психології та методики навчання, стоять на першому місці. Але важливими також є особистісні якості, які допомагають створити комфортну атмосферу для дітей. Вихователька молодшої групи Альона Коваленко вже чотири роки працює у садочку. Каже – у професію прийшла не одразу, до цього працювала помічником вихователя в інклюзивній групі, і саме тоді відчула, що діти її надихають, та задумалася про другу вищу освіту, вже цього профілю. Для роботи з дітьми вихователька постійно займається як професійним, так і особистісним розвитком. А головним у роботі з дітьми вважає дисципліну і довіру.

"Виховання дітей —процес, який потребує терпіння. Кожна дитина розвивається своїм темпом і має свої особливості. Тільки у партнерстві з батьками можна досягти гарних результатів. І ці результати, цей розвиток і мотивують працювати далі", — каже вихователька.

Секрети професії: як вихователі формують майбутнє у садочку "Жар-птиця" / Фото : МІС ТБ

Щоденне спілкування з батьками, обговорення успіхів і труднощів дитини, а також участь у батьківських чатах —  обов’язкова частина робочого процесу. І це мабуть єдине, що викликає труднощі для виховательки, адже треба бути на зв’язку 24/7. Але це важливо для батьків, щоб вони були спокійні за своїх дітей

Вихователі стають другою родиною для малечі, підтримуючи їх у найважливіші моменти розвитку. Їхня робота складна та відповідальна, але сповнена радісних моментів. Сьогодні ми хочемо подякувати всім працівникам дошкільної освіти за їхню відданість і внесок у формування майбутнього покоління, а отже і нашої країни.

Секрети професії: як вихователі формують майбутнє у садочку "Жар-птиця" / Фото : МІС ТБ

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити