Укргідроенерго стала першою компанією в Україні, електроенергія якої вироблена з ВДЕ

З прийняттям постанови НКРЕКП від 14.08.2024 № 1475 в Україні було розпочато процес створення облікових записів, реєстрацію користувачів та генеруючих установок у реєстрі гарантій походження електричної енергії, виробленої з відновлюваних джерел енергії (Реєстр ГП). Так, станом на початок жовтня 2024 року в Реєстрі ГП створено більше 900 облікових записів.

Відповідно до Порядку видачі, обігу та погашення гарантій походження електричної енергії, виробленої з відновлюваних джерел енергії, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 лютого 2024 р. № 227 (Порядок), адміністратором комерційного обліку електричної енергії було завантажено до Реєстру ГП сертифіковані дані комерційного обліку з точок комерційного обліку генеруючих установок, які зареєстровані в реєстрі гарантій походження.
Таким чином, згідно з Порядком Регулятором видані для ПрАТ "Укргідроенерго" перші гарантії походження електричної енергії, виробленої з відновлюваних джерел енергії, на загальний обсяг 96 441 МВт·год.

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити