У виші Дніпра відкрилася виставка українсько-американського художника "Вартові світла"

Напередодні свого 125-річчя НТУ "Дніпровська політехніка" організував виставку художника Макса Вітика "Вартові світла". Відвідувачі мали за честь почути від самого художника про те, як створювалися його картини. Студенти майже півтори години спілкувалися з Максом Вітіком та ставили йому запитання.

Макс Вітик – українсько-американський художник і живописець, який використовує унікальну техніку. Абстрактні та фігуративні картини Вітика динамічні та комфортні, просякнуті "наївною візіонерською меланхолією" і приділяють особливу увагу взаємодії кольору та фактури. Картини Вітика прикрашали виставки у музеях, галереях, університетах Нью-Йорка, Базеля, Гааги, Техасу, Каїру, Києва, Львова, Полтави та інших міст.

Серія "Вартові світла" була натхненна Революцією Гідності та її героями. Яскраві та динамічні картини передають неймовірну енергію, яка пронизувала Майдан.

Відвідувачі також взяли участь у благодійному зборі коштів для Збройних Сил України.

"Максим Вітик – геолог за освітою, знавець періодів розвитку Землі, він сприймає мить в історичній перспективі, переосмислює, експериментує із зображувальними матеріалами, створюючи унікальну техніку письма. На його картинах – багатошарові візерунки, які мають передати багатоплановість подій або явищ.", – зазначають у Дніпровській політехніці.

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити