Молдовські прикордонники не пустили до країни понад 20 росіян

11 Жовтня, 2024 | Новини |

11 жовтня 2024 року понад 20 російських громадян було затримано та не допущено до в’їзду в Республіку Молдова. Однією з тих, хто зазнав обмеження, стала Олена, росіянка, яка розповіла, що після перевірки документів її було відправлено на допит.

Під час допиту прикордонники задавали стандартні питання: про мету візиту, місце зупинки та наявність зворотних квитків. Після цього жінці видали офіційне повідомлення про відмову у в’їзді відповідно до статті 8 Закону про режим іноземців. Вона зазначила, що разом із нею відмову отримали ще кілька десятків людей, більшість з яких були громадянами Росії. Також серед затриманих були білоруси, таджики та італійці.

На думку постраждалих, причиною відмови могли стати майбутні вибори президента Молдови, що відбудуться 20 жовтня 2024 року. Частина тих, кому заборонили в’їзд, повернулися додому, але деякі ще залишаються в аеропорту, очікуючи подальших рішень.

Зокрема, один чоловік був змушений затриматися в транзитній зоні вже три дні через те, що йому не дозволили в’їхати до країни.

Ситуація також торкнулася ще однієї жінки з Білорусі, яка прибула до Молдови з громадянином Азербайджану. Її супутника пустили до країни, а їй самій було відмовлено у в’їзді.

Молдовська влада поки що не надала офіційних коментарів щодо інциденту.

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити