Яка ситуація на Курщині: український командир розповів про російський контрнаступ

14 Жовтня, 2024 | Війна |

Командир 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Павло Розлач поділився актуальними новинами про ситуацію на Курщині та чи розпочали росіяни контрнаступ.

В ексклюзивному інтерв’ю ТСН Розлач розповів, що на першому етапі операції українські війська стрімко просунулися вперед, а зараз перейшли до оборони. За його словами, українські сили закріпилися на зайнятих позиціях та в окремих місцях покращили своє тактичне становище для більш ефективної оборони.

Водночас російські війська почали активно намагатися витіснити українських військових та досягли певних успіхів на окремих ділянках. Проте, за словами Розлача, попри збільшення російської армії на 30 тисяч осіб, їм поки що не вистачає сил для проведення ефективного контрнаступу.

Розлач також зазначив, що важко оцінити, яка ударна сила потрібна росіянам, оскільки успіх залежить від багатьох чинників, включаючи морально-психологічний дух. Він пригадав випадок, коли батальйон ТрО відправили в бій на надувних човнах, наголосивши, що все залежить від стійкості української оборони.

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити