В Україні стартує опалювальний сезон

15 Жовтня, 2024 | Новини |

Україна входить у відповідальну стадію подачі тепла. Про це розповів в ефірі "Єдиних новин" Анатолій Замулко, т. в. о. голови Держенергонагляду.

За словами Анатолія Замулка, державна інспекція контролювала процес підготовки: період випробувань, заміну обладнання. У межах тих можливостей, які мають теплопостачальні організації, вони виконали всі свої зобов’язання.

Що стосується операторів системи розподілу електроенергії, то з усіма пропрацювали можливі ризики, аби під час опалювального сезону бути готовими до будь-яких ситуацій.

В Україні стартує опалювальний сезон

"Ми сподіваємось, що весь той підготовчий процес, який був до цього, дозволить нам почати опалювальний сезон своєчасно і пройти без зайвих проблем в цьому періоді", – зазначив Анатолій Замулко.

Нагадаємо, що згідно з законодавчими нормами опалювальний сезон в Україні розпочинається тоді, коли протягом трьох днів середньодобова температура повітря нижча за +8 градусів. Зазвичай опалювальний сезон розпочинається 15 жовтня, однак якщо погода дозволяє, то опалення вмикають пізніше.

Минулого року в Кам’янському відповідно до рішення виконавчого комітету опалювальний сезон розпочали 1 листопада.

Долучайтеся, читайте та дивіться новини МІС ТБ на ресурсах: YouTube Facebook Instagram Telegram

Це може вас зацікавити